Remiantis JT duomenimis, iš viso užregistruoti ir atiduoti 7 132 ginklai. Stebėtojai teigė taip pat suradę ir ištuštinę 77 iš 900 FARC sukilėlių ginklų slėptuvių visoje šalyje.

Tačiau JAV stebėtojai įspėjo, kad likusioms ginklų slėptuvėms surasti ir ištuštinti gali prireikti daugybės mėnesių, nes į jas sunku patekti. Kai kurios slėptuvės pasiekiamos tik plaukiant upe arba keliaujant tankiomis džiunglėmis ir kalnuotu reljefu.

Ginklų atidavimas buvo pagrindinė pernai pasiekto taikos susitarimo sąlyga. Taikos susitarimu siekiama užbaigti daugiau kaip penkis dešimtmečius besitęsiantį konfliktą ir derybas tarp didžiausios Kolumbijos sukilėlių grupuotės ir vyriausybės.

Kolumbijos prezidentas Juanas Manuelis Santosas, už pastangas pasiekti taikos susitarimą su FARC laimėjęs Nobelio taikos premiją, antradienį turėtų dalyvauti simbolinėje ceremonijoje, skirtoje paminėti nusiginklavimo proceso pabaigą.

Ceremonija vyks Mesetaso miestelyje, kuris 52 metus trunkančio konflikto metu buvo FARC sukilėlių grupuotės tvirtovė. Konfliktas pareikalavo 260 tūkst. žmonių gyvybių.