Pora Spaldingo mieste žiaurią egzekuciją suplanavo iš anksto.

2016 metų balandžio 11 dienos vidurnaktis. L. Markhamas atėjo pas savo merginą į namus, esančius nedideliame Spaldingo miestelyje. Jo kuprinėje gulėjo į juodus marškinėlius suvynioti keturi virtuviniai peiliai. Jis beldė į langą, bet jo draugė miegojo ir beldimo negirdėjo. Patekti į namus jam pavyko tik kitą naktį – balandžio 13 dieną. Davęs ženklą jis buvo įleistas vidun per vonios langą.

Miegančiai merginos mamai, 49-erių Elizabeth Edwards, Lucasas smogė peiliu aštuonis kartus. Jis patikrino moters pulsą. Kai įsitikino, kad ji buvo negyva, abu žudikai nuėjo į kitą kambarį, kuriame miegojo Kim 13-metė sesuo, Katie. Lucasas kelis kartus peiliu smogė Katie į kaklą.

Įvykdę kraupią žmogžudystę, porelė nuėjo į vonią nusiplauti kraują nuo savo kūnų. Vėliau jie nuėjo į namo apačią, kur įsijungė televizorių, valgė pyragėlius ir ledus ir mylėjosi. Jiedu žiūrėjo filmą „Saulėlydis“.

Jie planavo nusižudyti kitą dieną, Kim netgi buvo parašiusi atsisveikinimo raštelį. Tačiau jie vėliau apsigalvojo ir vietoj to pažiūrėjo dar vieną filmo dalį.

Kartu name žudikų porelė praleido 36 valandas. Policija, kuriai buvo pranešta, kad į porelė neatėjo į mokyklą, įsilaužė į namą. Jie ir rado porelę, gulinčią kartu ant grindų.

Kaip vėliau paaiškėjo, Kim buvo įsitikinusi, kad Katie buvo mamos numylėtinė. Ji sakė, kad jaunesnioji sesuo gavo „visą dėmesį“ ir iš jos „atėmė motiną“. Moteris dukteris augino viena.

Po nužudymo, įvykdyto antrajame namo aukšte, nusikaltėliai pasimylėjo, kartu išsimaudė vonioje ir namo apačioje peržiūrėjo 4 filmus apie vampyrus.

Vykstant teismo procesui porelės tapatybių neleista atskleisti dėl jų amžiaus ir kitų teisės nuostatų.

Abiems paaugliams iš pradžių skirta po 20 metų nelaisvės, vėliau bausmė sumažinta iki 17,5 metų kalėjimo.

Policiją ir teisėjus pašiurpinę žudikai pavadinti Boni ir Klaidu. O savo motiną ir seserį subadžiusi mergina sulyginta su Myra Hindley – serijine žudike, prisidėjusia prie keleto vaikų nužudymų.

Teisėsaugos atstovų teigimu, nei vienas iš paauglių nesigaili to, ką padarė, tačiau jų motyvas viešai neatskleidžiamas.