Dar dešimtys žmonių, patekusių į sprogimo ugnies kamuolį, buvo sužeisti.

Bahavalpure – artimiausiame dideliame mieste – giminaičiai laukė prie ligoninių, kol galės atsiimti artimųjų palaikus. Šalies premjeras Nawazas Sharifas nutraukė vizitą Londone ir anksti pirmadienį atvyko aplankyti nukentėjusiųjų.

Sprogimas įvyko anksti sekmadienį, miniai ignoruojant perspėjimus laikytis atokiau nuo Karačį ir Lahorą jungiančiame kelyje apvirtusio benzinvežio, iš kurio išsiliejo maždaug 40 tūkst. l degalų.

Policija sakė, kad avarijos detalės dar nepatvirtintos, bet citavo liudininkų žodžius, kad sprogo benzinvežio padanga.

Į avarijos vietą greit susirinko dešimtys žmonių iš netoliese esančio kaimo. Daugelis jų atskubėjo su įvairiausiais indais rinkti išsiliejusių degalų, nors vairuotojas ir kelių policija perspėjo laikytis atokiai.

Po kelių minučių benzinvežis sprogo, milžiniškas ugnies kamuolys apėmė minią ir dešimtis kitų mašinų, į dangų pakilo tirštų dūmų stulpas.

Vairuotojas per avariją liko gyvas ir vėliau buvo sulaikytas.

„Žuvusiųjų skaičius padidėjo iki 153, daug (sužeistųjų) įvairiose Bahavalpuro ir Multano ligoninėse yra kritinės būklės“, – naujienų agentūrai AFP sakė Bahavalpuro Viktorijos ligoninės vadovas Javedas Iqbalas.

Valstybinė televizija parodė, kaip N. Sharifas atvyksta į Bahavalpurą ir sako, kad gavęs informaciją apie tragediją aplankys nukentėjusiuosius ligoninėje.

Nelaimė įvyko po penktadienį visame Pakistane įvykdytų kovotojų atakų, per kurias žuvo mažiausiai 69 žmonės, tad šalies gedulas baigiantis šventajam musulmonų Ramadano mėnesiui yra dar didesnis.

Pakistane dėl prastų kelių, prastai prižiūrimų transporto priemonių ir neatsakingo vairavimo įvyksta labai daug avarijų, per kurias žūsta labai daug žmonių.

Be to, šalis ilgą laiką bando mažinti įsisenėjusią energijos krizę, dėl kurios nuolat dingsta elektra, kenčia pramonė ir pyksta gyventojai.

Žmonės, gyvenantys netoli Ahmedpur Isto miestelio, kur įvyko minėta avarija, AFP sekmadienį sakė, kad po tragedijos yra ištikti šoko.

„Kokia nauda iš šio benzino, ką dabar su juo darysi?“ – klausė Mohammadas Shabbiras, rodydamas į surinkto benzino kibirą rankoje.