S. Kisliaką ketinama sugrąžinti į Rusiją po 10 šiame poste praleistų metų, šiuo metu aktyviai vykdomų tyrimų dėl Rusijai mestų įtarimų mėginant kištis į 2016 m. JAV vykusius prezidentinius rinkimus kontekste.

Šiuo metu vykdomi keli tyrimai dėl Rusijos veiksmų, galimai skirtų daryti įtaką rinkimams JAV, o Federalinis tyrimų biuras (FTB) aiškinasi dėl susitikimų, kuriuose S. Kisliakas iki inauguracijos dalyvavo kartu su JAV prezidento Donaldo Trumpo komandos nariais.

Per pastaruosius kelis mėnesius paaiškėjo, kad su S. Kisliaku buvo susitikę keli D. Trumpui artimi asmenys, tarp kurių – jo žentas Jaredas Kushneris ir generalinis prokuroras Jeffas Sessionsas, o dabar jau buvęs D. Trumpo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Mike’as Flynnas atsistatydino pasklidus informacijai apie kelis jo pokalbius su S. Kisliaku.

S. Kisliako pavardė neretai linksniuojama mėginant išsiaiškinti dėl galimai vykusių jo ir D. Trumpo komandos narių susitikimų. Įdomu pastebėti, kad 66 m. diplomatą S. Kisliakas politikai, kurie stengiasi nuo jo laikytis kuo atokiau, jį apibūdina kaip „radioaktyvų“ asmenį.

2012-2014 m. JAV ambasadoriaus Rusijoje pareigas ėjęs Michaelas McFaulas savo ruožtu buvo linkęs teigti, kad S. Kisliako darbas – užmegzti kuo daugiau kontaktų ir ginti savo šalies vyriausybės vykdomą politiką. „Jis visada abi šias užduotis vykdė labai sėkmingai. Kalbant apie politinį įsitraukimą, aš asmeniškai nemanau, kad jis pažeidė kurias nors ribas.“ – nuomonę išreiškė jis.

Prieš pasirodant pranešimams apie planuojamą S. Kisliako sugrąžinimą į Rusiją sklido kalbų, kad jam bus pasiūlytas kitas postas, galimai Jungtinių Tautų (JT) kovos su terorizmu biure.