Šalies prezidentas Juanas Manuelis Santosas sakė, kad „šiuo metu žuvę šeši žmonės; dar 31, kaip pranešama, yra dingęs“. Regiono valdžia anksčiau buvo paskelbusi, kad žuvo mažiausiai devyni žmonės.

Prezidentas atvyko į nelaimės vietą – prie užtvankos šiaurės vakariniame Gvatapės mieste.

Nacionalinio rizikos valdymo padalinio pareigūnas Carlosas Ivanas Marquezas naujienų agentūrai patvirtino, kad žinomos šešios aukos. Pasak jo, visi rasti žuvusieji yra „kolumbiečiai; tarp jų nėra nepilnamečių“.

Gvatapės užtvankoje nuskendus keturių denių keltui „El Almirante“ gelbėtojai, tarp jų aplinkinių miestų ugniagesiai, ir oro pajėgų pilotai toliau ieško likusių gyvų žmonių. Į įvykio vietą nuskubėjo daug pramoginių laivų ir vandens motociklų; jie išgelbėjo daug žmonių iš skęstančio kelto, todėl pavyko išvengti potencialiai daug didesnės tragedijos.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose jaudinamuose vaizdo įrašuose matyti melsvai žalsvos ir geltonos spalvos pramoginis laivas ir ant jo stogo susirinkę žmones.

„Buvusieji pirmame ir antrame denyje iškart atsidūrė po vandeniu, – televizijai „Teleantioquia“ sakė viena išgelbėta moteris. – Laivas skendo, o mes galėjome tik šaukti ir kviesti pagalbą.“

Antiokijos valstijos gelbėjimo agentūros vadovė Margarita Moncada sakė, kad preliminarūs duomenys rodo, jog 99 žmonės buvo išgelbėti, dar apie 40 sugebėjo nuplaukti iki kranto savomis jėgomis, o jų būklė yra gera.

Kol kas neaišku, kodėl nuskendo šis laivas, bet panašu, kad jis buvo perkrautas, o viduje niekas nedėvėjo gelbėjimosi liemenių.

Gvatapėje veikiančio italų restorano savininkas Danielis Giraldo
pasakojo išgirdęs greitosios pagalbos sirenas ir nubėgęs prie įlankos. Krante jam žmonės sakė, kad nuskendo laivas.

„Jis nuskendo per keturias minutes“, – sakė vyras.

Pareigūnai tiksliai nežino, kiek žmonių plaukė keltu ir prašė keleivių bei jų artimųjų kreiptis į gelbėjimo centrą, paskubomis įrengtą ant kranto. Jie taip pat paragino akvalangininkus padėti ieškoti dingusiųjų.

Užtvanka, iš kurios atsiveria vaizdas į įspūdingą Penjolio uolą, savaitgaliais pritraukia daug poilsiautojų; nuo Medeljino iki jos galima nuvažiuoti kiek ilgiau nei per valandą. Pastarąjį sekmadienį prie užtvankos buvo ypač daug žmonių, nes kolumbiečiai naudojosi ilguoju šventinių savaitgaliu.