Katarui griežtas sankcijas pritaikė Saudo Arabija su sąjungininkais - Egiptu, Jungtiniais Arabų Emyratais (JAE) ir Bahreinu. Šios valstybės kaltina Katarą remiant terorizmą.

Tarp iškeltų sąlygų buvo reikalaujama uždaryti TV kanalą „Al Jazeera“, kurį finansuoja Kataro valdžia. Tuo metu TV kanalas kaltina keturias valstybes bandymu „apriboti saviraiškos laisvę“.

Kataras ilgiau nei dvi savaites susiduria su beprecedentėmis diplomatinėmis ir ekonominėmis sankcijomis, todėl Iranas ir Turkija į šalį siunčia vis daugiau maisto ir kitų produktų.

Kataras neigia remiantis terorizmą ir skatinantis nestabilumą regione.

Saudo Arabija, Egiptas, JAE ir Bahreinas taip pat siekia, kad Kataras susiaurintų savo ryšius su Iranu ir uždarytų Turkijos karinę bazę. Penktadienį jos paskelbė, kad tai turi būti įgyvendinta per 10 dienų.

Trečiadienį JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas sakė, kad keturios arabų valstybės turėtų pateikti įgyvendinamus ir priimtinus reikalavimus.

Kataro užsienio reikalų ministras šeichas Mohammedas bin Abdulrahman al-Thani teigė, kad „reikalavimai neatitinka minėtų kriterijų, todėl tai yra įrodymas, kad sankcijos neturi nieko bendra su kova prieš terorizmą, bet yra nukreiptos prieš Kataro suverenumą“.