Ivana Trump, po buvusio sutuoktinio išrinkimo JAV prezidentu aktyviai siekusi tapti ambasadore Čekijoje ir užsitikrinusi M. Zemano paramą, informavo jį apie savo atsisakymą per susitikimą Prahos Hrade.

„Aš tiesiog įtūžau“, - cituoja laikraštis Čekijos prezidento žodžius. M. Zemanas pareiškė Ivanai Trump, kad ji „bailiai vengia atsakomybės“, kurią turi jausti šaliai, iš kurios kilo.

Prahos Hradas susilaiko nuo komentarų dėl M. Zemano ir I. Trump susitikimo. Čekijos lyderio spaudos sekretorius Jiržis Ovčačekas jį pavadino „trumpu ir iš anksto neplanuotu“.

Paskelbus pernai vykusių Amerikos prezidento rinkimų rezultatus, Ivana Trump telefonu pranešė M. Zemanui, kad norėtų vadovauti JAV ambasadai Čekijoje.

D. Trumpas vedė Ivaną Zelničkovą 1977 metais. Jie susilaukė trijų vaikų, o 1992 metais pranešė apie skyrybas. Antrąja dabartinio Baltųjų rūmų šeimininko žmona tapo amerikiečių aktorė Marla Maples. Jų santuoka truko nuo 1993 iki 1999 metų. 2005 metais milijardierius vedė Melaniją Knavs, kuri atvyko į JAV iš Slovėnijos.