Socialinių tinklų vartotojai greitai pastebėjo šį keistumą. Praėjus keletui valandų po šio nevykusio apsikabinimo, socialiniuose tinkluose pasipylė M. Rubio pašiepiančios žinutės.

„Ivankos Trump kūno kalba nerodo jokių ženklų, kurie bylotų, jog ji nori apsikabinti Marco Rubio“, - rašė vienas „Twitter“ vartotojas.

Pats M. Rubio bandė šaipytis iš šios situacijos ir parašė žinutę savo „Twitter“ paskyroje, kad šis atvejis yra tiriamas. Vėliau jis kreipėsi į socialinių tinklų vartotojus, kurie padėtų jam ištirti šį nepavykusį apsikabinimą.

Galiausiai senatorius nusprendė užbaigti „tyrimą“ ir pareiškė, kad jokio apsikabinimo apskritai nebuvo. Savo žinutėje jis panaudojo originalų D. Trumpo žodį „covfefe“, iš kurio anksčiau šaipėsi visas pasaulis ir kurio reikšmės niekas taip ir nesužinojo.

Tačiau toks senatoriaus bandymas pralinksminti savo sekėjus patiko ne visiems. Kai kurie jų pradėjo klausinėti, kodėl senatorius juokauja, užuot rūpinęsis rimtais reikalais. „Vyruti, esi pakankamai prastas savo darbe, nebūk prastas ir juokaudamas“, - rašė vienas sekėjas.

Galiausiai, į šią diskusiją įsikišo pati Ivanka Trump, kuri savo „Twitter“ paskyroje parašė žinutę: „anoniminiai šaltiniai sako, kad Marco Rubio suplanavo menamą nevykusį apsikabinimą. Neturiu komentarų (tačiau būčiau jį apkabinusi bet kuriuo atveju)“.

Vėliau ji dar kartą pasisakė ir visą situaciją pavadino „netikromis naujienomis“, tačiau patvirtino, kad apsikabinimas iš tiesų įvyko ir jis buvo labai malonus.