„Užpuolikas buvo identifikuotas kaip O.Z., gimęs 1981 metų sausio 20 dieną, turintis Maroko pilietybę“, – po antradienį įvykdytos atakos per spaudos konferenciją sakė federalinės prokuratūros atstovas Ericas Van Der Syptas.

„Jis nebuvo žinomas tarnyboms dėl kokių nors ryšių su terorizmu“, – pridūrė atstovas. E. Van Der Syptas atsisakė paviešinti šio asmens vardą, kol vykdomas tyrimas.

Pareigūnas pateikė kai kurių atakos detalių ir sakė, kad stoties salėje užpuoliko detonuotoje lagamine paslėptoje bomboje buvo pridėta vinių ir dujų balionėlių.

„Viskas galėjo būti daug blogiau, – pažymėjo E.Van Der Syptas. – Aišku, kad jis norėjo padaryti didesnės žalos negu padarė.“

Įtariamasis įžengė įžengė į Briuselio centrinę traukinių stotį 20 val. 39 min. vietos (21 val. 39 min. Lietuvos) laiku ir dukart buvo priėjęs prie „grupės keleivių“. Priėjęs antrąjį kartą jis stovėjo maždaug tarp 10 žmonių, aiškino E.Van Der Syptas.

„Jis šaukdamas čiupo savo lagaminą ir sukėlė dalinį sprogimą. Laimei, niekas nebuvo sužeistas, – sakė prokuratūros atstovas. – Lagaminas iškart užsiliepsnojo. Vyras paliko savo degantį bagažą ir priėjo prie platformos, ieškodamas stoties viršininko.“

„Tuo metu lagaminas sprogo antrąkart – šįkart smarkiau. Lagamine buvo vinių ir dujų balionėlių“, – pridūrė E. Van Der Syptas.

„Vyras grįžo į salę, kur puolė prie vieno kario, šaukdamas „Allahu Akbar“ (Dievas visų didžiausias). Karys iškart pradėjo šaudyti ir kelis kartus pataikė į šį asmenį. Pastarasis mirė nuo žaizdų įvykio vietoje“, – sakė pareigūnas.

Kai kurios Belgijos žiniasklaidos priemonės buvo paskelbusios, kad užpuolikas buvo apsijuosęs sprogmenimis, bet E. Van Der Syptas tai paneigė.