Buvo kovojama tik dėl dviejų vietų JAV Kongrese iš 538. Tad rinkimai negalėjo turėti įtakos jėgų pasiskirstymui Kongrese, kurio abejus rūmus kontroliuoja respublikonai.

Vis dėlto papildomi rinkimai dviejose apygardose buvo svarbus rodiklis, ar opozicijoje esantiems demokratams pavyks pasinaudoti prezidento respublikono Donaldo Trumpo nepopuliarumu ir daugybe skandalų, susijusių su jo administracija.

Demokratų viltys nepasiteisino. Džordžijos valstijoje respublikonė Karen Handel nugalėjo demokratą Joną Ossoffą apygardoje, kuriai priklauso dalis Atlantos priemiesčių. Šioje apygardoje respublikonai iškovodavo pergales keturis dešimtmečius, bet šįsyk lenktynės buvo ypač įtemptos ir rekordiškai daug kainavo abiem kandidatams.

Pietų Karolinoje respublikonas Ralphas Normanas nedidele persvara įveikė demokratą Archie Parnellą.

Parlamentaro vieta Džordžijos šeštojoje apygardoje atsilaisvino po to, kai Kongreso narys Tomas Price'as buvo patvirtintas sveikatos apsaugos sekretoriumi D. Trumpo administracijoje. Pietų Karolinos penktoji apygarda surengė papildomus rinkimus, jos atstovui Mickui Mulvaney tapus Baltųjų rūmų biudžeto direktoriumi.

Artimiausi Kongreso rinkimai įvyks 2018 metų lapkritį - per vadinamuosius tarpinius rinkimus bus perrinkti visi Atstovų Rūmų nariai ir trečdalis senatorių.