Statistika rodo, kad 2016 metais Prancūzijos pilietybės paprašė 1 363 britai, o ankstesniais metais jų buvo tik 385. Taigi, pateiktų prašymų skaičius padidėjo 354 procentais.

Vis dėlto palyginus su Prancūzijoje gyvenančių Jungtinės Karalystės piliečių skaičiumi (apie 400 tūkst.), šis prašymų skaičius neatrodo labai didelis.

„Le Monde“ taip pat rašo, kad nuo šių metų sausio pateikiamų prašymų smarkiai pagausėjo, ypač britų pamėgtuose regionuose, tokiuose kaip šiaurės vakarinė Bretanė.

Didžioji Britanija pirmadienį, pirmąją oficialių „Brexit“ derybų dieną, sutiko su Europos Sąjungos pasiūlytu šio proceso derybų tvarkaraščiu ir akivaizdžiai nusileido Briuselio reikalavimams, kad pirmiausiai turi būti svarstomas JK gyvenančių ES šalių piliečių ir Bendrijoje gyvenančių britų statusas.

Šios derybos prasidėjo praėjus beveik lygiai metams po pernai birželio 23-ąją Britanijoje įvykusio referendumo, per kurį buvo netikėtai nubalsuota už pasitraukimą iš Bendrijos. Planuojama, kad galutinė „Brexit“ sutartis bus suderinta iki 2019 metų.