Visi keturi kaltinamieji buvo pripažinti kaltais dėl „neteisėto biologinių vandens išteklių, priklausančių į Rusijos Federacijos raudonąją knygą įrašytoms rūšims, naudojimo ir prekybos jais, vykdytų organizuotos grupės“.

Prekybą šiais delikatesais organizavo vienas Nikolajevsko prie Amūro gyventojas, kuriam buvo skirta penkerių metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Du jo bendrininkai už grotų turės praleisti trejus metus, o dar vienas nuteistas kalėti pustrečių metų. Bausmes visi jie turės atlikti bendrojo režimo pataisos kolonijoje.

Gauja susibūrė 2015 metų gegužę. Į nelegalią veiklą organizatorius įtraukė penkis kraštiečius. Jie žuvis gaudė ir ikrus ėmė Nikolajevsko rajone, o produkciją veždavo pardavinėti į Chabarovską.

Nelegali prekyba išaiškėjo 2015 metų spalį, kai kelių policija kelyje Chabarovskas-Nachodka sustabdė patikrinti katafalką. Automobilio viduje, karste po vainikais, policininkai rado 959 konteinerius su juodaisiais ikrais, kurių bendras svoris buvo daugiau kaip 500 kilogramų.

Ekspertų apskaičiuota žala sudaro 4,1 mln. rublių (65,2 tūkst. eurų); ši suma buvo iš atsakovų išieškota.

Teismas taip pat paskelbė nuosprendį Chabarovsko krašto gyventojui, pardavusiam ikrų nusikalstamos grupės organizatoriui ir pripažintam kaltu dėl „prekybos biologiniais vandens ištekliais, priklausančiais į Rusijos Federacijos raudonąją knygą įrašytoms rūšims“. Jam buvo skirta 300 valandų privalomųjų darbų.

Anksčiau kiti du nusikalstamos grupės nariai buvo nuteisti lygtinai.