Atakų virtinė „sužeidė, bet nesudaužė šios didžios tautos širdies“, sakė vidaus reikalų sekretorė Amber Rudd.

Įtariamojo Darreno Osborne'o artimieji sakė, kad jis „turėjo sunkumų“, o jo poelgį šeimos nariai pavadino „visiška beprotybe“.

47 metų keturių vaikų tėvas iš Kardifo buvo suimtas įvykio vietoje.

Policija mano, kad įtariamasis veikė vienas. Jo namuose Velso sostinėje pareigūnai vykdo paieškas.

Pareigūnai laiko šį incidentą teroro aktu, o šalies premjerė Theresa May pirmadienį pavadino jį „pasibjaurėtinu“ ir pažadėjo kovoti su visomis ekstremizmo formomis.

Po šios atakos imta būgštauti, kad gali padažnėti keršto atvejų prieš musulmonus po kelių Britaniją sukrėtusių islamistų ekstremistų mirtinų atakų.

Pirmadienio išpuolis prasidėjo, kai praeiviai sustojo suteikti pagalbos sunegalavusiam vyriškiui. Vėliau tas vyras mirė, o dar devyni žmonės buvo sužeisti ir pateko į ligoninę. Dar du asmenys buvo sužaloti nesunkiai.

„Atsiprašau, kad mano brolis turėjo tiek daug sunkumų, jog pasiekė tokį problemų lygį, – sakė įtariamojo sesuo Nicola. – Jis sunkumų turėjo jau seniai.“

Jo 72 metų motina Christine sakė ėmusi klykti, kai pamatė savo sūnų televizijos reportaže.

„Mano sūnus nėra teroristas; jis tik vyras, turintis problemų“, – citavo ją laikraštis „The Sun“.

Įtariamojo šeimos vardu išplatintame pranešime D. Osborne'o 26 metų sūnėnas Ellisas Osborne'as sakė: „Esame smarkiai šokiruoti.“

„Mūsų širdys su žmonėmis, kurie buvo sužeisti“, – sakė jis.

Jo dėdė „nebuvo rasistas“, sakė E. Osborne'as.

„Tai – beprotybė. Tai tikrai visiška beprotybė“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)