Remiantis pranešimais, operacijų sustabdymas tėra atsargumo priemonė.

Maskva tokį įspėjimą paskelbė po to, kai JAV numušė Sirijos kariuomenės naikintuvą „Su-22“. Sirijos kariuomenės naikintuvas, anot Pentagono, bombardavo JAV remiamus kovotojus, besikaunančius su IS netoli Tabkos miestelio Rakos provincijoje. JAV teigė taip pasielgusios gindamosi, nes neva Sirijos režimas netoli JAV remiamų kovotojų numetė bombas. Rusija taip pat pareiškė stabdanti su JAV bendradarbiavimą, skirtą užkirsti kelią tokiems incidentams.

Tiek Rusija, tiek Sirija teigė, kad Sirijos kariuomenės naikintuvas tuo metu dalyvavo misijoje prieš IS apie 40 km į pietvakarius nuo Rakos ir tada pateko į apšaudymą.

Sirijos kariuomenė pareiškė, kad ši baisi JAV vadovaujamos koalicijos ataka lems „pavojingą atsaką“.

Australija yra dislokavusi Sirijoje apie 780 karinio personalo narių, kurie dalyvauja JAV vadovaujamos koalicijos kovoje su vadinamąja „Islamo valstybe“ (IS) tiek Irake, tiek Sirijoje.

Operacijos stabdomos tuo metu, kai koalicija ir remiami kovotojai bando išvyti IS kovotojus iš Rakos miesto - iš 2014 metais IS paskelbto kalifato de facto sostinės. Tačiau Australija nenutrauks operacijų Irake.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)