Virdžinijos valstijos Ferfakso apygardos policija kaltinimus paauglės nužudymu pateikė 22 metų vietos gyventojui Darwinui Martinezui Torresui. Tačiau pareigūnai tvirtina, kad ji buvo nužudyta ne dėl religijos.

Pareigūnai „šį nužudymą tiria NE kaip nusikaltimą dėl neapykantos“, policija parašė socialiniame tinkle „Twitter“.

Interneto vartotojai dėl šio nusikaltimo itin piktinosi socialiniuose tinkluose. Tai buvo naujausias prieš musulmonus nukreiptas incidentas Šiaurės Amerikoje.

Nors policija oficialiai dar neįvardino nužudytosios tapatybės, tos merginos draugai ir mečetės bendruomenės nariai iš Sterlingo sakė, kad tai buvo Nabra Hassanen iš gretimos Restono bendruomenės.

Užpuolimas įvyko ankstyvosiomis sekmadienio valandomis, kai grupė jaunų musulmonų ėjo namo po vidurnakčio pamaldų miesto centrinėje aikštėje esančioje mečetėje, sakoma policijos ataskaitose ir maldininkų liudijimuose.

„Vyras, kuris buvo girtas, išlipo iš savo automobilio su lazda“, – socialiniame tinkle rašė viena iš įvykio liudininkių, Tasneem Khan.

Visi jaunuoliai, išskyrus N. Hassanen, spėjo pabėgti atgal į mečetę, kai pamatė užpuoliką.

Policijos departamentas nurodė, kad „šis tragiškas nutikimas yra įniršio kelyje incidentas. Jame dalyvavo (automobilį) vairavęs įtariamasis, kuriam dabar pateikti kaltinimai nužudymu, ir grupė paauglių, ėjusių pėsčiomis ir važiavusių dviračiais keliu bei palei jį“.

Pranešime pareigūnai prašė „kantrybės“, kol vyksta aukos palaikų skrodimas ir nusikaltimo tyrimas.

Ferfakso apygardos policijos atstovas Donas Gotthardtas naujienų agentūrai AFP sakė, kad šis incidentas tiriamas ne kaip neapykantos nusikaltimas, nes „nėra jokios informacijos, siejančios aukos tikėjimą ar religiją su nusikaltimu“.

Tačiau tviteryje daugybė žmonių neslėpė netikintys policijos versija.

„Ar kas nors man paaiškins, kodėl tai netiriama kaip neapykantos nusikaltimas? Esu pasibaisėjusi ir labai nuliūdinta šios (situacijos)“, – rašė vartotojas slapyvardžiu @MaisieRae.

„Šioje šalyje mums reikia, kad stiprūs lyderiai pasmerktų neapykantos nusikaltimus, arba mums reikia naujų lyderių, kurie tai padarytų“, – pridūrė @paulshread.

Paskutinės Ramadano dienos

Trečiadienio vakarą Restone bus pagerbtas nužudytos merginos atminimas.

Šis išpuolis įvyko paskutinėmis šventojo musulmonų pasninko mėnesio Ramadano dienomis. Šiaurės Amerikoje pasninkas nuo saulėtekio iki saulėlydžio baigsis šeštadienį didžiausia musulmonų pasaulio šventa Id al Fitru.

Pranešama, kad tie paaugliai ėjo į restoraną pavalgyti prieš patekant saulei. Apie N. Hassanen dingimą pranešta sekmadienį apie 4 val. vietos (11 val. Lietuvos) laiku, o jos lavonas buvo rastas netoliese esančiame tvenkinyje apie 15 valandą vietos (8 val. Lietuvos) laiku.

Policija kol kas nenurodė, kaip ta mergina buvo nužudyta; jos mirties priežastį aiškinasi teismo medicinos ekspertai.

Plačiai internete paplitusiose N. Hassanen nuotraukose mergina matoma besišypsanti, dėvinti musulmonišką skarą ir seginti auksinį auskarą nosyje.

Praėjusį mėnesį Portlande, Oregono valstijoje, buvo mirtinai subadyti du vyrai, mėginę apginti nuo vieno prieš musulmonus nusistačiusio ekstremisto dvi merginas, kurių viena dėvėjo hidžabą. Dar vienas vyras, bandęs įsikišti į konfliktą, buvo sužeistas.

Sausį per išpuolį vienoje Kvebeko mečetėje buvo nušauti šeši maldininkai.