Dalyviai žygiavo miesto centre mojuodami vaivorykštės vėliavomis. Jų apsaugą užtikrino gausios policijos ir Nacionalinės gvardijos pajėgos. Ukrainos proeuropietiška vyriausybė užtikrino, kad gėjų paradas galėtų vykti, nepaisant paplitusio homofobiško požiūrio. Policijos duomenimis, renginyje dalyvavo pustrečio tūkstančio žmonių.

„Pagaliau mūsų šalyje galime siekti savo teisių ir parodyti, kad egzistuojame, – sakė parade dalyvavusi Tatjana. – Labai jaudinuosi ir esu laiminga, kad galiu atvirai pasakyti, jog esu homoseksuali, ir nieko nebijoti.“

„Šiandien didžiuojuosi, nes aplink save matau draugus, pažįstamus ir savo vyrą. Matau žmones, kurie atėjo pasakyti, kad esame lygūs Ukrainoje“, – sakė parade taip pat dalyvavęs Volodymyras Kosenka.

Parado dalyviai skandavo „Esame skirtingi, esame lygūs!“ ir „Ukraina visiems!“ Parade dalyvavo ir Didžiosios Britanijos ambasadorė Judith Gough, kuri tviteryje parašė, kad vyravo „puiki vakarėlio atmosfera“.

Tačiau parado dalyviams kelią pastojo daugiau nei šimtas ultranacionalistų, kurie mėgino blokuoti kelią ir sudegino gėjų vėliavą. Policija suvaldė ultranacionalistus, o organizatoriai šiek tiek pakoregavo maršrutą, kad parado dalyviai žygiuotų lygaigrečia gatve ir išvengtų protestuotojų. Pareigūnai skelbia sulaikę šešis protestuotojus.

„Esu įsitikinusi, kad tai yra blogai. Tai nuodėmė, morališkai sunaikinsianti mūsų šalį“, – sakė prieš gėjų paradą protestavusi studentė Irina.

„Smerkiu homoseksualumo propagandą Ukrainoje ir ypač gėjų paradus. Atėjau apie tai kalbėti. Biblija aiškiai sako, kad tai nuodėmė“, – sakė Kyrylas Babencovas.

Pirmą kartą gėjų paradas Kijeve vyko praėjusiais metais. Tuomet taip pat buvo imtasi precedento neturinčių saugumo priemonių. Parade dalyvavo maždaug 700 žmonių.

2015 metais gėjų paradas buvo surengtas toli nuo miesto centro, tačiau jis truko vos kelias minutes, nes nacionalistai protestuotojai ėmė mėtyti akmenis į parado dalyvius. Buvo sužeista mažiausiai dešimt žmonių, 25 asmenys buvo sulaikyti.

2014 metais paradas buvo atšauktas, nes policija atsisakė užtikrinti dalyvių saugumą.