Pasak Karabacho gynybos ministerijos pranešimo, Azerbaidžano kariai apšaudė separatistų armijos pozicijas prieštankiniais granatsvaidžiais.

„Buvo nukauti tris Karabacho armijos kariai, visiems jiems buvo 20 metų,“ – sakoma pranešime.

Azerbaidžano ir Armėnijos konfliktas dėl šio ginčijamo regiono tęsiasi jau daugelį metų. Dažni susišaudymai prieš metus vos nevirto atviru karu.

Praėjusių metų balandį regione rusenusiai priešpriešai peraugus į didžiausią per pastaruosius dešimtmečius smurto protrūkį, abiejose fronto linijos pusėse žuvo mažiausiai 110 žmonių. Tarpininkaujant Rusijai, keturias dienas trukusios įnirtingos kovos buvo nutrauktos, bet vėlesnės pastangos atnaujinti įstrigusį taikos procesą žlugo.

Baku ir Jerevanas dėl Kalnų Karabacho vaidijasi nuo praėjusio amžiaus 10-ojo dešimtmečio pradžios, kai armėnų separatistai perėmė šios teritorijos kontrolę per maždaug 30 tūkst. gyvybių pareikalavusį karą. 1994 metais buvo paskelbtos paliaubos, bet šalys nėra pasirašiusios jokio tvirto taikos susitarimo.

Energetikos išteklių turtingas Azerbaidžanas, kurio karinės išlaidos pranoksta visą Armėnijos valstybės biudžetą, ne kartą grasino jėga atsiimti separatistinį regioną, tačiau Maskvos sąjungininkė Armėnija yra pažadėjusi sutriuškinti bet kokį karinį puolimą.