Paklaustas, ką mano apie J. Staliną, V. Putinas pareiškė, kad jis buvo savo epochos produktas ir yra per daug demonizuojamas.

„Galima kažin kiek jį demonizuoti arba galima kažin kiek kalbėti apie jo nuopelnus pergalei prieš nacizmą. Kabant apie jo demonizavimą. Štai Anglijos istorijoje buvo toks veikėjas (Oliveris) Cromwellas. Jis buvo klastingas žmogus, atėjo (į valdžią) kilus revoliucinių pertvarkų bangai, virto diktatoriumi ir tironu. Paminklai jam iki šiol stovi visur Didžiojoje Britanijoje. Napoleoną apskritai dievina. Ką jis padarė? Kilus revoliucijos bangai atėjo į valdžią ir ne tik atkūrė monarchiją, bet ir pasiskelbė imperatoriumi. Ir sukėlė Prancūzijoje nacionalinę katastrofą, visišką žlugimą. Tokių personažų, tokių situacijų pasaulio istorijoje daugiau nei pakankamai“, - sakė V. Putinas.

Jam atrodo, kad perdėtas Stalino demonizavimas – vienas iš būdų, vienas iš kelių pulti Sovietų Sąjungą ir Rusiją.

„(Siekiant) parodyti, kad dabartinė Rusija turi kažkokių stalinizmo dėmių, visi turime kažkokių įgimtų dėmių, na ir kas. Žinoma, sąmonėje kažkas lieka, bet tai nereiškia, kad turime užmiršti visus stalinizmo siaubus, susijusius su koncentracijos stovyklomis ir sunaikintais milijonais savo tautiečių“, - pridūrė Rusijos prezidentas.

Papasakojo apie savo turtus

Paklaustas apie savo turimą turtą, V. Putinas teigė neturintis tokių turtų, apie kuriuos kalbama.

„Pamenu, kai iš Sankt Peterburgo atvažiavau į Maskvą, buvau sukrėstas ir nustebęs, kad tiek daug sukčių čia susirinko. O jų elgesys mane taip stebino, kad ilgai niekaip negalėjau prie to priprasti. Šiems žmonėms nebuvo jokių apribojimų, niekur. Kas tokie oligarchai? Tai valdžios ir pinigų suaugimas tam, kad būtų daroma įtaka valdžiai, būtų daroma įtaka priimamiems sprendimams, turint tikslą toliau turtėti. Mano užduotis buvo atskirti pinigus ir valdžią“, - interviu kalbėjo jis.

„Sakiau, kad 2008 m. daugelis verslininkų, su kuriais anksčiau nebuvau nė pažįstamas, netikėtai parodė man savo geriausias savybes. Jie prisiėmė didelę dalį atsakomybės už savo įmonių būvį, už kolektyvų išsaugojimą, rizikavo savo kapitalu. Tikiuosi, kad taip ir toliau plėtosime situaciją, susijusią su privačiu verslu. Bet, man rodos, dabar oligarchų valdžioje klausimas nėra toks aštrus, kaip buvo praėjusio amžiaus dešimtą dešimtmetį ar 2000-ųjų pradžioje. Dabar jie turi kitą, kur kas sudėtingesnę užduotį. Tai didelis skirtumas tarp turtingų žmonių pajamų ir mažas pajamas gaunančių žmonių“, - pridūrė V. Putinas.

Paklaustas, ar turi banko sąskaitų, V. Putinas atsakė, kad jų niekada neturėjo ir pavadino tokias kalbas niekais.

Jis pridūrė nemanantis, kad būti turtuoliu yra didelė laimė.

„Krizės sąlygomis dabar galvotumėte, ką daryti su turtu, kaip išsaugoti, kur padėti. Vienas galvos skausmas. Jūs kur turtingesnis žmogus už tuos, kurių sąskaitose – dideli pinigai. Jūs turite savo nuomonę, turite talentą, turite galimybę jį reikšti, turite galimybę palikti po savęs matomą pėdsaką. Pinigai tokios laimės nesuteikia. Karste nėra kišenių, su savimi neišsineši“, - O. Stone'ui sakė V. Putinas.