Trečiadienio vakarą partija surengė vyriausybės veiklos apžvalgą ir nusprendė, kad S. Grindeanu vyriausybei nepavyko įvykdyti ambicingos valdymo ir ekonomikos reformų programos.

PSD į valdžią atėjo tik prieš šešis mėnesius. Partijos lyderis Liviu Dragnea reporteriams sakė, kad visi kabineto ministrai pateikė prašymus atsistatydinti ir partija yra pasiruošusi paskirti naują ministrą pirmininką.

„Ministras pirmininkas tik tol yra teisėtas, kol jį remia už jį balsavusios partijos. Mes nutraukėme paramą premjerui“, – sakė L. Dragnea.

S. Grindeanu supeikė raginimus atsistatydinti, teigdamas, kad apžvalga parodė tik tai, kad kabinetui nepavyko įvykdyti reformų, kurioms įvykdyti buvo skirta laiko iki 2018 metų ar net vėliau.

Manoma. kad bandymas nuversti premjerą yra susijęs su kivirču tarp premjero ir PSD lyderio L. Dragnea.

„Aš bandau suprasti, kodėl tvyro toks įtūžis atsikratyti savo vyriausybės net nepraėjus šešiems mėnesiams. Nematau kito paaiškinimo, kaip tik vieno vyro troškimo turėti visą valdžią“, – reporteriams sakė ministras pirmininkas.

S. Grindeanu pareiškė atsistatydinsiąs tik tuo atveju, jei Rumunijos prezidentas Klausas Iohannis surengs parlamentines konsultacijas ir įpėdiniu paskirs narį iš PSD.

Kitu atveju, Rumunijos valdančioji koalicija, sudaryta iš PSD ir ALDE, privalės raginti surengti balsavimą dėl nepasitikėjimo.