Teisėjas Aydinas Sefa Akayas nuteistas, nes neva yra teroristinės grupuotės narys. Jam gresia daugiau kaip septyneri metai kalėjimo.

Teisėjas nuteistas dėl narystės Giuleno judėjime, kurį įkūrė islamo pamokslininkas Fethullah Gulenas. Turkija kaltina F. Guleną dėl bandymo pernai liepą Turkijoje surengti karinį perversmą. Remiantis pranešimais, kol nagrinėjamas skundas, teisėjas buvo paleistas, tačiau konfiskuotas jo pasas ir jam uždrausta išvykti iš šalies.

Be to, Ankaroje kilo protestai dėl opozicijos parlamentaro įkalinimo. Enisas Berberoglu iš Respublikonų liaudies partijos (CHP) – pagrindinės opozicijos partijos – nuteistas 25 metams kalėjimo, nes laikraščiui nutekino „slaptą informaciją“.

Parlamentaras neva perdavė įrodymus, rodančius, kaip Turkijos žvalgybos tarnybos per sieną į Siriją gabeno ginklus, o ši istorija supykdė Turkijos prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą.

Prie protestuotojų sostinėje Ankaroje prisijungė CHP lyderis Kemalis Kilicdaroglu ir, jei bus būtina, žadėjo žygiuoti visą kelią iki Stambulo – apie 450 km.