Pasak Kelly Martin iš Sinsinačio universiteto medicinos centro, prieš dvi dienas į JAV atskraidintas ir į ligoninę paguldytas O. Warmbieras yra stabilios būklės.

Vėliau ketvirtadienį medikai planuoja dėl jo surengti spaudos konferenciją.

Studento tėvas Fredas Warmbieras ketvirtadienį sakė netikintis Šiaurės Korėjos pateiktu paaiškinimu, kad komą sukėlė botulizmas ir migdomieji vaistai. Jiems buvo paaiškinta, esą jų sūnus netrukus po teismo susirgo botulizmu, jam buvo duota migdomųjų tabletė, kurią išgėręs jis nugrimzdo į komą.

Šis 22 metų Virdžinijos universiteto studentas iš Sinsinačio Šiaurės Korėjoje buvo kalinamas pusantrų metų, už tai, kad iš viešbučio pavogė politinį plakatą. O. Warmbierui teismas buvo skyręs 15 metų sunkiųjų darbų.

F .Warmbieras prisipažino jaučiantis palengvėjimą, kad pagaliau jų sūnus yra kartu su jį mylinčiais žmonėmis, tačiau pyksta, kad su juo taip ilgai buvo žiauriai elgiamasi.

Trečiadienį televizijai „Fox News“ F. Warmbieras sakė, kad Kim Jong Uno režimas sūnų „baugino ir žiauriai su juo elgėsi“ per visus tuos 17 mėnesių, kai jis buvo sulaikytas, ir daugiau nei metus, kai nugrimzdo į komą.

„Otto būklė šiuo metu nėra gera“, – sakė jis ir pridūrė, kad šeima stengiasi „prisitaikyti prie kitokios realybės“.