„Vis dėlto, labai greitai visiems taps aišku, kad Rusija nekelia jokios grėsmės – nei Baltijos, nei Rytų Europos šalims, nei tuo labiau kokioms nors nutolusioms valstybėms Vakarų Europoje“, – pareiškė Rusijos vadovas interviu su amerikiečių režisieriumi Oliveriu Stone‘u, parodytu televizijos „Showtime“.

Anot V. Putino, tvirtės ne tik šis įsitikinimas, bet ir noras sustiprinti savo suverenitetą.

Jis pažymėjo, kad kai kurios jėgos, „pasinaudojusios krize Ukrainoje, sugebėjo sukurti nuomonę apie Rusiją kaip galimą agresorę“.

„Vyksta tam tikras amerikiečių įtakos stiprinimas, taip pat ir Rytų Europos šalių sąskaita, nes jos vis dar priešinasi kitai dominantei – buvusiai SSRS“, – pareiškė V. Putinas.

„Visomis prieinamomis priemonėmis“ ginti Krymą

Rusija esant būtinybei gins Krymą „visomis prieinamomis priemonėmis“, pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas interviu amerikiečių režisieriui Oliveriui Stone’ui.

„Po to, kai Krymas tapo pilnateise Rusijos Federacijos dalimi, mūsų požiūris į šią teritoriją kardinaliai pasikeitė. Ir jeigu mes matome savo teritorijai iškilusį pavojų, o Krymas – mūsų teritorija, mes, kaip bet kuri valstybė, ginsime mūsų teritoriją visomis prieinamomis priemonėmis“, – pareiškė V. Putinas.

„Tai ne mes nusprendėme prijungti Krymą, tai Kryme gyvenantys žmonės nusprendė prisijungti prie Rusijos. Parlamentas, išrinktas dar pagal Ukrainos įstatymus – absoliučiai teisėtas Krymo parlamentas – paskelbė referendumą. Krymo parlamentas didžiąja balsų dauguma nubalsavo už prisijungimą prie Rusijos“, – pridūrė Rusijos prezidentas.

Jo teigimu, ten nebuvo „jokių karinių veiksmų, ten niekas nešaudė, niekas nieko nežudė“.
Komentuodamas situaciją Ukrainoje, jis pažymėjo, kad ten per 2014 metų revoliuciją aktyviai veikė CŽA.

„Reikia tiesiog pažiūrėti, kaip klostėsi įvykiai. Po to, kai (prezidentas Viktoras) Janukovičius pareiškė, kad turi atidėti susitarimo su Europos Sąjunga dėl ekonominės asociacijos pasirašymą, niekas neklausė, kodėl, kuriam laikui. Iškart prasidėjo masiniai neramumai“, – aiškino V. Putinas.

Amerikiečių televizijos kanalas „Showtime“ nuo birželio 12 dienos rodo daugiaserijinį O. Stone’o filmą, paremtą interviu su V. Putinu. Rusijoje teises į O. Stone’o filmą gavo „Pirmasis kanalas“, kuris parodys filmą birželio 19 dieną.