Kaip praneša naujienų agentūra „Reuters“, R. Muelleris tiria galimą Rusijos kišimąsi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus ir galimus slaptus Maskvos susitarimus su tada dar kandidato į prezidentus rinkimų kampanijos komanda. Buvęs FTB vadovas Jamesas Comey‘is praeitą savaitę Kongresui sakė manąs, kad D. Trumpas jį atleidęs norėdamas sutrukdyti agentūros vykdomam tyrimui dėl Rusijos vaidmens.

„The Washington Post“, cituodamas penkis šaltinius, kurie panoro išlikti anonimais, rašo, jog JAV žvalgybos vadovas Danas Coatsas, Nacionalinės saugumo agentūros vadovas Mike‘as Rogersas ir buvęs Nacionalinio saugumo agentūros vadovo pavaduotojas Richardas Ledgettas sutiko duoti parodymus R. Muellerio komandai.

J. Comey‘is buvo atleistas gegužės 9 dieną. Skelbiama, kad tyrimas dėl galimo D. Trumpo trukdymo teisingumui buvo pradėtas kelios dienos iki to, akcentuoja „The Washington Post“. D. Trumpo teisininkų komanda pasirodžiusią informaciją skubiai paneigė.

„FTB nutekinta informacija, susijusi su mūsų prezidentu, yra piktinanti, nepagrįsta ir neteisėta“, – pareiškė D. Trumpo teisės komandos atstovas Markas Corallo. R. Muellerio atstovas situacijos nekomentuoja.

Keli teisės ekspertai „Reuters“ sakė, kad J. Comey‘io parodymai praeitą savaitę, kuriuose teigiama, jog D. Trumpas iš jo tikėjosi lojalumo ir ne kartą davė aiškiai suprasti, kad jis turėtų nutraukti vykdomą tyrimą, gali tapti realiu pagrindu prezidentą oficialiai apkaltinti trukdžius teisingumui.

J. Comey‘is praeitą savaitę komisijai nesakė manantis, kad D. Trumpas konkrečiai bandė trukdyti teisingumui, tačiau pridūrė, kad tikrąją situaciją išsiaiškins R. Muellerio suburta komisija.
Nors prezidentui ir negresia baudžiamasis tyrimas, trukdymas teisingumui gali tapti pagrindu apkaltos procesui.