1. Tėvo pėdomis. Donaldas Johnas Trumpas gimė 1946 m. metais Niujorke. Jo mama – Mary (Macleod) Trump, tėvas – Fredas Trumpas, nekilnojamojo turto supirkėjas. Vėliau ir pats D. Trumpas tapo nekilnojamojo turto magnatu.

2. Trys santuokos. D. Trumpas buvo vedęs tris moteris – pirmoji jo žmona buvo Ivana Zelnicek, su kuria D. Trumpas santuokoje gyveno 1977-1990 metais. Antroji žmona buvo Marla Maples, su kuria D. Trumpas gyveno 1993 - 1999 metais. Trečioji žmona ir dabartinė JAV pirmoji ponia – Melania Knauss, su kuria jiedu susituokė 2005 metais. Į žmonas D. Trumpas renkasi tikras gražuoles, be to, daug už jį jaunesnes. Įdomu ir tai, kad pirma ir trečia D. Trumpo žmonos – slavės: čekė ir slovėnė.

Ivana Trump ir Donaldas Trumpas

Melania Trump

3. Penki vaikai. Su Melania D. Trumpas susilaukė sūnaus Barrono (gimė 2006 metais), su Marla jis susilaukė dukters Tiffany (gimė 1993 metais), o su Ivana susilaukė dviejų sūnų – Erico (gimė 1984 metais) ir Donaldo jaunesniojo (gimė 1977 metais) bei dukters Ivankos (gimė 1981 metais).

Donaldo Trumpo šeima Vašingtone

4. Išsilavinimas. D. Trumpas mokėsi Fordhamo ir Pensilvanijos universitetuose, taip pat Vortono finansų mokykloje. 1968 m. įgijo ekonomikos bakalauro laipsnį.

5. Pavardės reikšmė. Viena iš angliško žodžio „trump“ reikšmių – „koziris“. Savo pavardės, kaip bendrinio žodžio, reikšmė D. Trumpui labai patinka ir jis nevengia kartkartėmis jos priminti. Apskritai šios pavardės kilmė yra vokiška. Į Jungtines Valstijas iš Reino krašto ją atvežė prezidento senelis.

6. Įsimintina šukuosena. Šukuosenos, kitaip nei žmonų, D. Trumpas nekeitė nuo pat studijų aukštojoje mokykloje – ji tapo prezidento vizitine kortele. Nesvarbu, kokie epitetai klijuojami keistos spalvos ir išvaizdos prezidento ševeliūrai, svarbiausia, kad kiekvienas, ją išvydęs, gali neklysdamas atpažinti šalies lyderį.

Donaldas Trumpas

7. Profesija. Pirmoji ir pagrindinė D. Trumpo profesija – prekyba nekilnojamuoju turtu. D. Trumpas – genialus prekybininkas. Dėl šios priežasties jam ypač sekasi politiniuose debatuose.

8. Turtas. Šiuo metu D. Trumpo turtas vertinamas 4,1 mlrd. JAV dolerių (maždaug 3,6 mlrd. eurų). Negalima pamiršti, kad dar bent pusė milijardo padalyta penkiems D. Trumpo vaikams. Didžiąją turto dalį sudaro begalė įvairiose pasaulio vietose esančių nekilnojamojo turto objektų. Tarp prezidentui priklausančių statinių – begalė Trumpo vardo centrų, viešbučių, dangoraižių ir kt. Vieną dangoraižį D. Trumpas jau seniai nori pastatyti Maskvoje. 2013 metais jis iš dalies dėl to net lankėsi Rusijos sostinėje. Vis dėlto kol kas darbai nepajudėjo.

9. Miegas. Jau daug metų D. Trumpas miega tik 4 valandas per parą ir tvirtina, kad tiek jam visiškai užtenka. Kai kurie skeptikai tvirtina, kad pastovus miego stygius sukėlė šiokius tokius mentaliteto pokyčius, kuriais aiškinamas itin ekscentriškas D. Trumpo būdas. Kad ir kaip būtų, reikia pripažinti, kad 69 metų prezidentas yra sveikas kaip ridikas: jis beveik niekada neserga, sveria 100 kilogramų (jo ūgis – 1,92 m) ir tiesiog kunkuliuoja energija.

10. Sportas. Labiausiai D. Trumpas mėgsta stebėti imtynes. Ir ne bet kokias, o papildytas raumenimis besipuikuojančių atletų vaidyba ir įvairiais triukais. Jis pats ne kartą yra buvęs imtynių šou vedėju, be to, bičiuliaujasi su imtynių asociacijos WWE vadovu Vince‘u McMahonu. Laisvalaikiu D. Trumpas mėgsta pažaisti golfą. Ir ne veltui – juk šis užsiėmimas labai naudingas verslui: būtent golfo laukuose neretai teka susipažinti su labai įtakingais partneriais.

11. Azartas. D. Trumpas – ne vieno kazino savininkas. Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad pats D. Trumpas tikrai nėra lošėjas, bet laikosi nuomonės, kad reikia gerbti žmonių teisę į svajonę apie laimės paukštę.

12. Knygos. D. Trumpas parašė net penkias populiarias knygas apie verslą. D. Trumpo knygos ganėtinai populiarios. Veikiausiai milijardieriaus žodžiai daugeliui prasimušti svajojančių piliečių šį tą reiškia.

13. TV veidas. D. Trumpas 2003-2015 metais turėjo savo realybės šou – jis buvo NBC šou „Mokinys“ („The Apprentice“) vedėjas.

14. Grožio pasaulis. 1996-2015 metais D. Trumpui priklausė „Mis Visata“, „Mis JAV“ ir „Mis JAV paauglė“ grožio konkursų teisės.