D. Trumpas išsisuko nuo atsakymo į klausimus, ar šie privatūs pokalbiai buvo įrašyti. Tai esminis dalykas turint galvoje prieštaringus pasakojimus apie tai, kas įvyko tarp prezidento ir tuometinio direktoriaus, kai šis vadovavo FTB tyrimui dėl Rusijos kišimosi į JAV prezidento rinkimus ir Kremliaus sąsajų su D. Trumpo rinkimų kampanija.

Prezidentas teigė, kad J. Comey Senate duotuose parodymuose nėra nieko, kas leistų įtarti slaptą susitarimą su Rusiją ar trukdymą vykdyti teisingumą. „Vakarykštis (liudijimas) neparodė jokio slapto susitarimo, jokio trukdymo teisingumui,“ – sakė jis.

D.Trumpas paneigė kada nors prašęs J. Comey „lojalumo“. Tai prieštarauja buvusio FTB direktoriaus parodymams, kuriuos jis davė prisiekęs, apie jųdviejų privačią vakarienę Baltuosiuose rūmuose.

„Ne, aš to nesakiau,“ – pareiškė D.Trumpas penktadienį per bendrą spaudos konferenciją su Rumunijos prezidentu Klausu Iohannisu Baltųjų rūmų Rožyne. Paklaustas, ar tai paneigtų liudydamas prisiekęs, jis atsakė: „100 procentų“.

Kaip ir jo padėjėjai, D.Trumpas išsisuko nuo atsakymų į klausimus, ar su tyrimu dėl Rusijos kišimusi susiję pokalbiai yra įrašyti.

„Na, galbūt kažkada artimiausiu metu jums apie tai papasakosiu,“ – sakė prezidentas. Spaudžiamas paaiškinti, ką tuo norėjo pasakyti, jis tvirtino, kad nedarė „jokių užuominų“, ir pridūrė: „Labai nusivilsite, kai išgirsite atsakymą, būkite tikri“.

Atstovų Rūmų žvalgybos komitetas penktadienį išsiuntė laišką, kuriame klausia Baltųjų rūmų advokato Dono McGahno, ar šiuo metu yra arba anksčiau buvo kokių nors J. Comey pokalbių su prezidentu įrašų ar užrašų. Komitetas taip pat išsiuntė laišką J. Comey, prašydamas jį pateikti bet kokias turimas pastabas ar užrašus apie diskusijas su D.Trumpu, įvykusias prieš tai, kai jis praėjusį mėnesį staiga buvo atleistas iš darbo. Komitetas siekia gauti šią medžiagą iki birželio 23 dienos

J. Comey ketvirtadienį Senato žvalgybos komitetui papasakojo apie kelis jo ir prezidento bendravimo akis į akį atvejus, kurių metu, pasak buvusio direktoriaus, D.Trumpas spaudė jį būti „lojaliam“, nutraukti tyrimą dėl prezidento buvusio patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Michaelo Flynno ryšių su Rusija ir atskleisti, kad paties valstybės vadovo atžvilgiu tyrimas nebuvo atliekamas.

J. Comey teigė atsisakęs vykdyti visus reikalavimus ir papasakojo senatoriams apie išsamius užrašus, kuriuos jis padarė po pokalbių su D.Trumpu. Buvęs FTB direktorius pareiškė, jog tikisi, kad šie pokalbiai buvo įrašinėjami, nes jis yra tikras savo užrašų teisingumu.

Prezidentas ketvirtadienį tylėjo, tačiau ankstyvą penktadienio rytą paskelbė žinutę socialiniame tinkle „Twitter“, kuri tapo J. Comey puolimo prieš J. Comey įžanga.

„Nepaisant tokios daugybės neteisingų pareiškimų ir melo, visiškas ir absoliutus išteisinimas,“ – parašė D.Trumpas. Tai – stulbinantis kaltinimas, leidžiantis suprasti, kad buvęs FTB direktorius melavo Kongresui liudydamas su priesaika.

Prezidentas taip pat atkreipė dėmesį į J. Comey prisipažinimą, kad jis kad paprašė draugo atskleisti vienam žurnalistui jo užrašus apie pokalbius su D.Trumpu.

„... ir OHO, Comey yra nutekintojas!“ – rašė D.Trumpas rytinėje žinutėje. Kalbėdamas su žurnalistais Rožyne jis pašaipiai pakartojo žodį „nutekintojas“.

D.Trumpo asmeninis advokatas Marcas Kasowitzas taip pat atkreipė dėmesį į J. Comey prisipažinimą, kad jis organizavo šios informacijos paviešinimą. Pasak prezidento teisininkų komandai artimo asmens, kuris sutiko kalbėti, jei nebus atskleista jo pavardė, tikimasi, kad M. Kasowitzas kitą savaitę pateiks skundą Teisingumo departamento generaliniam inspektoriui.

Tiek Senatorius žvalgybos komiteto pirmininkas respublikonas Richardas Burras, tiek senatorius Markas Warneris, aukščiausio rango demokratas šiame komitete, ketvirtadienį sakė tikintys, kad J. Comey teisingai atpasakojo įvykius.

„Manau, šiandien matėte, kad didžioji dauguma žvalgybos (komiteto) narių – demokratų ir respublikonų – jaučia, kad Comey yra vertas pasitikėjimo. Net jo kritikai nesuabejojo jo integralumu, tikėjimu teisine valstybe ir intelektu,“ – sakė M. Warneris.