Tačiau kariuomenė patikino, kad amerikiečiai teikia tik techninę pagalbą ir koviniuose veiksmuose nedalyvauja.

Filipinų prezidentas Rodrigo Duterte yra grasinęs išsiųsti JAV pajėgas iš šalies dėl įtampos dvišaliuose santykiuose, kuri kilo jam pradėjus eiti šalies vadovo pareigas.

Kovotojai nuo įsiveržimo į Maravį gegužės 23 dieną yra jame apsupti. Pranešama, kad per naujausius susirėmimus žuvo 13 Filipinų jūrų pėstininkų.

Mieste tebėra pasislėpę šimtai kovotojų, kuriems vadovauja save Pietų Filipinų emyru vadinantis Isnilonas Hapilonas ir broliai Omaras ir Abdula Mautės ir kurie, anot liudininkų, mieste iškėlė juodas vadinamosios „Islamo valstybės“ vėliavas.

Naujausiais duomenimis, šios kautynės jau pareikalavo 58 Filipinų kariškių gyvybių.

Vyriausybė praneša, kad taip pat žuvo 138 kovotojai ir 20 civilių.

BBC žurnalistas Jonathan Head informuoja, kad pasirodė keli pranešimai, jog tarp žuvusiųjų yra ir patys broliai Mautės. Nors tą leidžia teigti perimtos džihadistų grupuočių komunikacijos, tačiau ši informacija kol kas oficialiai nepatvirtinta.

Maravis yra įsikūręs Filipinų pietuose esančioje Mindanao saloje. Joje gyvena nemaža musulmonų bendruomenė, tuo tarpu didžioji dalis visų Filipinų gyventojų – katalikai. Šią salą kamuoja jau ne vieną dešimtmetį trunkantis musulmonų separatistų maištas.