Filipinų kariai jau dvi savaites stengiasi išstumti šimtus džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“ (IS) ištikimybę prisiekusių kovotojų, gegužės 23 dieną užpuolusių musulmonišką Maravio miestą. Kovotojai įsitvirtino mieste ir slapstosi nuo bombų apsaugotuose tuneliuose, naudojasi prieštankiniais ginklais, o civilius gyventojus naudoja kaip gyvuosius skydus.

Pulkininkas leitenantas Jo-Aras Herrera sakė, kad kariuomenė tebetikslina duomenis, kiek karių buvo sužeisti per penktadienį vykusius įnirtingus susirėmimus su kovotojais. Vyriausybės pajėgoms kai kuriose vietose tekdavo kautis dėl kiekvieno namo.

„Esame nuliūdinti šių rezultatų... Esama žuvusiųjų vyriausybės pusėje. Per kovos veiksmus žuvo 13 mūsiškių“, – J. Herrera sakė per spaudos konferenciją Maravyje.

Per šią operaciją žuvusių vyriausybės pajėgų narių skaičius išaugo iki 58, nurodė kariuomenės atstovas.

Vyriausybė paskelbė,kad per kautynes žuvo mažiausiai 138 kovotojai ir 20 civilių.

Kovotojai priešinasi jau ilgiau negu dvi savaites, nors yra įnirtingai atakuojami saugumo pajėgų ant žemės ir bombarduojami iš oro karo aviacijos. Tačiau kariuomenė sako, kad islamistai laiko užėmę tik apie 10 proc. miesto teritorijos.