Dean Haydon taip pat atskleidė, kad užpuolikų mikroautobuse buvo rasta benzino bombų ir kad išpuolį teroristai įvykdė rožinės spalvos keraminiais peiliais. Jų slėptuvėje pareigūnai taip pat rado Koraną, kuris buvo atverstas ties puslapiu apie kankinystę.

Ši informacija – ypač tai, kad teroristai norėjo išsinuomoti sunkvežimį – rodo, kad per išpuolį galėjo žūti gerokai daugiau žmonių.

„Jei į jų rankas būtų patekęs 7,5 tonos sunkvežimis, padariniai galėjo būti dar baisesni“, – žurnalistams sakė D. Haydon.

Nors atsakomybę už išpuolį prisiėmė grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) kovotojai, D. Haydon teigė, kad nėra jokių įrodymų, kad užpuolikams – Pakistane gimusiam Didžiosios Britanijos piliečiui Khuram Butt, italui Youssef Zaghba ir ryšių su Libija, Maroku ir Airija turėjusiam Rachid Redouane – kas nors vadovavo.

„Neieškome platesnio tinklo“, – sakė D. Haydon. Jis pridūrė, kad pareigūnai šiuo metu vis dar aiškinasi, kaip šie trys vyrai susipažino. „Iš kur jie vienas kitą pažinojo? Jie visi labai skirtingi“, – svarstė jis.

Apie praėjusį šeštadienį Londone įvykdytą išpuolį, nusinešusį aštuonių žmonių gyvybes, D. Haydon pateikė neįprastai daug detalių. Tai buvo daugiausiai aukų pareikalavusi ataka Londone nuo savižudžių sprogdintojų išpuolių miesto transporto sistemoje 2005-aisiais. Jie pasiglemžė 52 žmonių gyvybes.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)