Londone gyvenęs banko HSBC kovos su pinigų plovimu ekspertas Ignacio Echeverria tapo viena iš aštuonių aukų per praeitą šeštadienį įvykdytą išpuolį, kai trys teroristai mikroautobusu rėžėsi į pėsčiuosius ant tilto ir iššokę iš mašinos pradėjo badyti žmones peiliais šalimais esančiame Boro turgaus rajone.

39 metų ispanas nuskubėjo padėti vienai užpultai moteriai ir gynė ją savo turėta riedlente. Dėl to britų žiniasklaida jį praminė „didvyriu riedlentininku“.

Ispanijos vyriausybės atstovas Inigo Mendezas de Vigo sakė, kad I. Echeverria buvo apdovanotas Civilių nuopelnų ordino Didžiuoju kryžiumi. Šis apdovanojimas skiriamas Ispanijos ir kitų šalių piliečiams už jų „nepaprastus nuopelnus“.

„Jis buvo geras žmogus, pavyzdingas pilietis, tą tragišką vakarą išdrįsęs stoti prieš teroristus ir mėginti išgelbėti užpultos jaunos moters gyvybę“, – atstovas sakė žurnalistams.

Beveik keturias dienas po atakos I. Echeverria buvo įvardijamas kaip dingęs, kol Britanijos pareigūnai atpažino jo lavoną. Visą tą laiką jo šeimos nariams tęsėsi širdį draskantis laukimas.

Ispanija kritikavo ilgai užsitęsusį aukų atpažinimo procesą.

Anksčiau šią savaitę šalies užsienio reikalų ministras Alfonsas Dastisas asmeniškai įsikišo, kai artimiesiems buvo pasakyta, kad jie I. Echeverrios kūną galės pamatyti anksčiausiai penktadienį – net kai žuvusiojo palaikai jau buvo atpažinti. Tuomet britų pareigūnai leido vyro sūnui ir broliui pabūti prie velionio anksčiau nei planuota.