T. May, kaip Konservatorių partijos, per ketvirtadienio rinkimus gavusios daugiausiai vietų parlamente, lyderė, Bakingamo rūmuose lankėsi 12 val. 30 min. (14 val. 30 min. Lietuvos laiku).

Konservatorių partija per pirmalaikius visuotinius rinkimus gavo daugiausiai balsų, bet prarado absoliučią daugumą parlamente, rodo penktadienį paskelbti beveik galutiniai rezultatai.

Stovėdama Dauningo gatvėje, prie 10 numeriu pažymėtų durų, premjerė Th. May sakė, kad ji „išpildys valią“ Britanijos žmonių dėl Jungtinės Karalystės išstojimo iš ES.

„Vyriausybė, kuriai vadovausiu, vadovausis teisingumu viskame, ką darysime artimiausiais penkeriais metais ir sukurs šalį, kurioje niekas ir jokia bendruomenė nebus pamiršta“, - sakė ji.

Konservatoriai formuos koaliciją su Šiaurės Airijos Demokratinių unionistų partija, kad pakaktų balsų suformuoti daugumai parlamente.

Atsistatydino UKIP lyderis

Penktadienį taip pat buvo paskelbta, kad JK nepriklausomybės partijos (UKIP) lyderis Paulas Nuttallis atsistatydino iš partijos lyderio pareigų, nes ketvirtadienį JK vykusiuose pirmalaikiuose parlamento rinkimuose partijai nepavyko iškovoti jokių vietų, informuoja britų nacionalinis transliuotojas BBC.

Jis partijos lyderio pareigas patikėjo Londono savivaldybės nariui Peteriui Whittle.

Atsistatydinęs P. Nuttallis sakė, kad akivaizdu, jog „UKIP reikia naujo požiūrio ir naujų idėjų“, tačiau yra įsitikinęs, kad partijos laukia puiki ateitis.

P. Nuttallis šiame poste pernai lapkritį pakeitė Nigelą Farage'ą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją