Balsavimo punktai duris atvers 7.00 val. ryto Didžiosios Britanijos laiku, visoje šalyje žmonės galės balsuoti daugiau kaip 40 tūkst. balsavimo punktų. 22.00 val. pasibaigus balsavimui iš karto bus pradedami skaičiuoti rinkėjų balsai.

Iš viso į Vestminsterio parlamentą bus išrinkta 650 parlamento narių, balsuoti užsiregistravo 46,9 mln. žmonių, o tai yra daugiau nuo paskutinių parlamento rinkimų 2015 metais. Tada užsiregistravusių rinkėjų skaičius siekė 46,4 mln. 2015 m. konservatoriams laimėjus 331 iš 650 vietų, iš viso rinkimuose dalyvavo 66,4 proc. žmonių.

Didžioji dalis balsavimų punktų yra mokyklose, bendruomenės centruose ir parapijos salėse, tačiau praeityje žmonėms yra tekę balsuoti smuklėse, savitarnos skalbykloje ir mokyklos autobuse.

Iki vidurnakčio turėtų būti paskelbti rezultatai iš kai kurių rinkimų apygardų, tačiau galutinių rezultatų sulaukti tikimasi penktadienio popietę.

Viena partija privalo laimėti 326 vietas, kad Bendruomenių rūmuose sudarytų daugumą. 2015 metais 13.34 val. Didžiosios Britanijos laiku buvo paskelbta, kad konservatoriai laimėjo daugumą parlamente.

Balandžio 19 dieną Didžiosios Britanijos parlamentas pritarė premjerės Theresos May raginimui birželio 8-ąją surengti pirmalaikius parlamento rinkimus.

Bendruomenių rūmai pirmalaikiams rinkimams pritarė 522 balsais prieš 13, nors rinkimams surengti būtų užtekę dviejų trečdalių daugumos. Premjerė tikino, kad nauji rinkimai sustiprins jos poziciją „Brexit“ derybose ir suteiks tikrumo ateičiai.

Nuo to laiko, kai buvo paskelbta apie birželio 8-ąją vyksiančius pirmalaikius rinkimus, apklausose vis mažėjo atotrūkis tarp T. May vadovaujamų konservatorių ir Jeremy Corbyno leiboristų. Paskelbus apie pirmalaikius parlamento rinkimus, konservatoriai apklausose džiaugėsi dideliu atotrūkiu nuo leiboristų, partijas skyrė 24 proc., tačiau, likus vos savaitei iki rinkimų, partijas apklausose skyrė vos 3 proc. Kova rinkimuose bus daug nuožmesnė, nei manyta iki šiol.