Jameso Clapperio teigimu, Votergeitas gerokai nublanksta prieš tai, kas šiuo metu vyksta JAV.

JAV žvalgybos agentūros mano, kad Rusija kišosi į JAV prezidento rinkimus, ir tiria galimus D. Trumpo komandos ryšius su Maskva.

Tačiau kol kas nėra viešai žinomų įrodymų, kurie patvirtintų, kad tokie ryšiai egzistavo. Pats D. Trumpas šią istoriją atmeta kaip „melagingas naujienas“.

JAV žvalgybų vadovai į su šiuo tyrimus susijusius klausimus atsakinės trečiadienį, Senato žvalgybos komiteto posėdžio metu.

Nacionalinės žvalgybos vadovo Dano Coatso, Nacionalinio saugumo agentūros direktoriaus admirolo Mike'o Rogerso, laikinai Federalinio tyrimų biuro (FTB) vadovo pareigas einančio Andrew McCabe'o ir generalinio prokuroro pavaduotojo Rodo Rosensteino senatoriai planuoja paklausti, ar iš pareigų atleisdamas buvusį FTB vadovą Jamesą Comey D. Trumpas mėgino sužlugdyti tyrimą dėl Rusijos įtakos šalies prezidento rinkimams.

Apklausos vyks praėjus dienai po to, kai dienraštyje „The Washington Post“ pasirodė pranešimas, kad D. Coatsas savo kolegoms atskleidė, jog D. Trumpas bandė įkalbėti FTB nutraukti tyrimą dėl buvusio jo patarėjo Michaelo Flynno ryšių su Kremliumi.