„Jis perdavė žinutę, kad kovai su ekstremistine ideologija ir terorizmo finansavimu mums reikia vienybės regione“, - naujienų agentūrai „Reuters“ sakė JAV pareigūnas.

Anksčiau JAV prezidentas sakė, neva Saudo Arabijos žingsnis izoliuoti Katarą gali žymėti „terorizmo pabaigos pradžią“.

Telefonu su karaliumi Salmanu kalbėjęs D. Trumpas sakė: „Svarbu, kad Persijos įlanka būtų vieninga dėl taikos ir saugumo regione“.

Pirmadienį Saudo Arabija, Bahreinas, Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE), Jemenas, Libija ir Maldyvai nutraukė bet kokius ryšius su Kataru, kaltindamos Katarą regiono destabilizavimu ir terorizmo rėmimu. Kataras tvirtai neigia remiąs radikalųjį islamizmą.

Kuveito emyras tarpininkauja tvyrančiame ginče, Turkijos prezidentas taip pat pasisiūlė padėti, teigdamas, kad izoliavimas ir sankcijos nepadės išspręsti krizės.

Ginčas paveikė naftos kainas, smogė laivininkystei, o Kataro prekybos centruose trūksta prekių.

JAV lyderis kiek anksčiau teigė, kad Arabų šalių sprendime atsiriboti nuo Kataro įžvelgia ir savo nuopelnų. D. Trumpas mano, kad jo vizitas jau „pradėjo duoti vaisių“. Analitikai teigia, kad tai, jog Persijos įlankos šalys nuo Kataro atsiribojo praėjus vos porai savaičių nuo D. Trampo vizito Saudo Arabijoje, yra itin svarbus.