„Mūsų sąraše 80 vardų, tačiau kitos institucijos pateikia skirtingus skaičius. Mes nurodome generalinės prokuratūros pateiktus duomenis, tačiau taip pat rinkome informaciją iš naujienų pranešimų ir socialinės žiniasklaidos“, - teigė ministras ir pridūrė, kad opozicija bando išvengti atsakomybės dėl protestuotojų mirčių, dėl jų kaltindama šalies prezidentą Nicolą Maduro.

Anot E. Villegaso, tai Luiso Almagro (Amerikos valstybių organizacijos generalinio sekretoriaus) nubrėžtas scenarijus.

Dėl sudėtingos ekonominės padėties ir konfrontacijos tarp šalies parlamento ir vyriausybės Venesueloje kilę didelio masto protestai sustiprėjo Aukščiausiajam Teismui nusprendus išplėsti prezidento įgaliojimus ir apriboti parlamento. Tuo tarpu N. Maduro pasiūlė iniciatyvą suburti steigiamąją asamblėją, skirtą šalies Konstitucijai pakeisti.

Protestuotojai kaltina N. Madurą dėl siaubingos ekonominės krizės 30 mln. gyventojų turinčioje Venesueloje lėmusios maisto ir vaistų trūkumą, ilgas eiles parduotuvėse, didėjančias kainas ir badą. Opozicija kaltina prezidentą dėl ekonominės krizės, nori pirmalaikių rinkimų, taip pat, kad N. Maduro būtų pašalintas iš prezidento posto, ir skatina žmones protestuoti.

Remiantis nevyriausybinės organizacijos „The Penal Forum“ duomenimis, nuo balandžio 1-osios sulaikyta apie 3 tūkst. žmonių, sužeistųjų skaičius peržengė 1 tūkst.