Atleistas J. Comey ketvirtadienį stos prieš Senato žvalgybos komitetą ir bus apklausiamas. Didžioji dalis stambiausių JAV televizijos tinklų planuoja tiesiogiai transliuoti buvusio FTB direktoriaus apklausą. J. Comey liudijimai bus pirmosios viešos pastabos šiuo klausimu nuo gegužės pradžios, kai jis buvo atleistas iš FTB direktoriaus pareigų.

J. Comey atleistas FTB vykdant tyrimą dėl galimų slaptų kontaktų tarp JAV prezidento rinkimų kampanijos komandos ir Rusijos. JAV žvalgyba įsitikinusi, kad Rusija kišosi į 2016 metais vykusius JAV prezidento rinkimus ir bandė juos paveikti respublikono D. Trumpo naudai.

Respublikonai ir demokratai ketvirtadienį turės galimybę J. Comey užduoti klausimus apie jo atleidimo aplinkybes ir kaltinimus, neva D. Trumpas jį ragino nutraukti tyrimą buvusio patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Michaelo Flynno, kaltinamo ryšiais su Rusija, atžvilgiu. Be to, teigiama, kad J. Comey išsamiai aprašė tris pokalbius su D. Trumpu, kol dar ėjo FTB direktoriaus pareigas.