Nusikaltimas buvo įvykdytas apie trečią valandą nakties užmiesčio sodo sklype sodų bendrijoje, kuri ribojasi su Redkino gyvenviete. Rusijos Tardymo komiteto pranešime teigiama, kad tarp nusikaltėlio ir jo pažįstamų „įsižiebė buitinis konfliktas“.

Žudikas išvažiavo, bet po kurio laiko grįžo su medžiokliniu šautuvu ir ėmė šaudyti į žmones. Išsigelbėti pavyko tik vienai moteriai – ji paskambino į policiją, pasislėpusi po antklode antrame namo, kuriame lėbavo kompanija, aukšte. Policininkai žudiką sulaikė. Name ir kieme buvo rasti penkių vyrų ir trijų moterų kūnai. Dar vienos nužudytosios kūnas buvo rastas automobilio bagažinėje.

Žmones sušaudė 45-erių metų Maskvos gyventojas. „Komsomolskaja pravda“ paskelbė jo vardą – Sergejus Jegorovas. Jis sodo name gyveno su savo 90 m. motina ir dirbo elektriku sodų bendrijoje.

Rusijos vidaus reikalų ministerijos Tverės srities valdyba pranešė, kad anksčiau S. Jegorovas problemų su teisėsauga neturėjo. Sodų bendrijos pirmininkė papasakojo leidiniui „Komsomolskaja pravda“, kad žudikas sudarė gerą įspūdį. „Normalus vyras. Jokio neadekvataus elgesio“, – pranešė ji.

Žudiką pažinoję asmenys papasakojo, kad jis tarnavo ginkluotosiose oro pajėgose. Konfliktas įsižiebė, kai kompanijoje imta kalbėti apie tarnybą kariuomenėje. „Komsomolskaja pravda“ duomenimis, S. Jegorovas gyrėsi, kaip kartu su kitais desantininkais šokinėjo su parašiutu ir sugebėdavo galva suskaldyti plytas.

Sugėrovai iš jo ėmė juoktis, kažkuris pasakė, kad jis apskritai netarnavo kariuomenėje. Supykęs vyriškis išvažiavo šautuvo, grįžęs pasakė: „Dabar aš parodysiu, kaip moku šaudyti“ ir ėmė šaudyti į žmones. Kai kurie sugėrovai spėjo išbėgti iš namo, bet jis juos pasivijo ir nušovė kieme.

Vieną iš aukų žudikas privertė kasti sau kapą. Apie tai agentūrai TASS pranešė šaltinis, susipažinęs su tyrimo medžiaga. „Įtariamasis bandė priversti moterį išsikasti sau kapą, ji atsisakė, tada jis ją nužudė, o jos lavoną paslėpė bagažinėje“, – papasakojo šaltinis.

Tverės leidinio Tvernews.ru duomenimis, nusikaltėlis tyčiojosi ir iš kitų aukų. Vieną vyrą jis vertė prašyti atleidimo ir kasti žemę rankomis.

Nusikaltėlis, manoma, ketino sudeginti namą su nužudytųjų kūnais.
Tvernews.ru praneša, kad žudikas nešė kūnus į namą, kai atvyko iškviestieji policijos pareigūnai. „Komsomolskaja pravda“ duomenimis, nusikaltėlį sulaikė apylinkės įgaliotinis ir kelių patrulis. Jie ant jo šoko, kai šis pasidėjo šautuvą.

Žudikas šaudė karabinu „Saiga“. Tai medžioklinis šautuvas, sukurtas automato „Kalašnikov“ pagrindu. Pranešama, kad karabinas buvo registruotas, bet nusikaltėlis jį laikė sodo sklype pažeisdamas nustatytus reikalavimus. Nacionalinė gvardija pranešė, kad šaunamųjų ginklų savininkai, vasarą išvykstantys į užmiesčio sodus, bus papildomai tikrinami.