Kanadietė Chrissy Archibald į Jungtinę Karalystę persikėlė gyventi tam, kad galėtų būti kartu su savo sužadėtiniu. Lemtingą vakarą pora leido kartu, sunkiai sužalota moteris mirė ant savo mylimojo rankų.

Užuojautą dėl jos mirties pareiškė Kanados premjeras Justinas Trudeau.

Tarp aukų yra ir daugiau užsieniečių. Žuvo mažiausiai vienas prancūzas, sužaloti 4 jo tautiečiai, vienas laikomas dingusiu be žinios.

Jau patvirtinta, jog nukentėjo Australijos, Naujosios Zelandijos, Vokietijos ir Ispanijos piliečiai.

Sužaloti 4 policijos pareigūnai, bandę sulaikyti išpuolio vykdytojus, dviejų policininkų būklė yra sunki.

Žmones mikroautobusu ant Londono tilto įsirėžę ir juos peiliais badę nusikaltėliai nukauti įvykio vietoje. Pareigūnai sužeidė ir niekuo dėtą vyrą – pašovė jį į galvą, tačiau sužeistojo gyvybei pavojaus nėra.

Atliekant neatidėliotinus tyrimo veiksmus iki šiol sulaikyta 12 asmenų, 7 moterys ir 5 vyrai iš Barkingo savivaldybės Londone. Tyrėjams išpuolio vykdytojai žinomi, tačiau kol kas jų duomenų neatskleidžia. Žinoma tik tiek, kad jie gali būti radikalūs islamistai, mat badydami peiliais žmonės rėkė, jog taip elgiasi „dėl Alacho“.

BBC televizijai vienas neprisistatęs asmuo pranešė, kad policija buvo įspėta dėl vieno iš išpuolio vykdytojų, mat šis per pastaruosius 2 metus akivaizdžiai demonstravo savo ekstremistines pažiūras.

Ankstų pirmadienio rytą specialiosios policijos pajėgos surengė reidą patalpose Dagenhamo savivaldybėje.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.