G. Ho, kuris yra leidinio „Sunday Express“ verslo skyriaus redaktorius, buvo sužeistas peiliu į gerklę, kai pabandė apginti apsaugininką, stovėjusį prie „Southwark Tavern“ durų, rašo The Independent.

Savo paskyroje „Facebook“ svetainėje jis parašė apie incidentą: „Nežinau, ar bandymas įsikišti ir nutraukti muštynes prie „Southwark Tavern“ buvo kvailas, ar kilnus poelgis, bet žinau, kad negalėjau iš šono stebėti, kaip du š***iai puola vieną apsaugininką.“

G. Ho po išpuolio buvo paskelbtas dingusiu, jo draugai ir artimieji paskelbė informaciją apie jį internete.

Po išpuolio negalėjo kalbėti

Tuo metu gydytojas Malikas Radamanas, kuris po teroristinio išpuolio ant Londono tilto operavo 12 aukų, papasakojo, kad dauguma jų patyrė didelį šoką, ir atvykę į ligoninę net negalėjo kalbėti.

Jis šeštadienio vakarą budėjo Karališkojoje Londono ligoninėje, papasakojo, kad pacientai, kurie buvo atvežti nepraradę sąmonės, negalėjo ištarti nė žodžio, tik sėdėjo ir žiūrėjo priešais save, kol juos apžiūrėjo gydytojai.

Kalbėdamas per „Radio 4“ laidoje „Today“ dr. M. Ramadanas pasakė: „Žmonės, patyrę tokią traumą, kurią man sunku net įsivaizduoti, tiesiog sėdėjo ir negalėjo pratarti nė žodžio.“

„Jie laikėsi labai stoiškai ir kantriai, kol mes jiems atlikome procedūras, kurios ko gero buvo gana skausmingos.“

„Šeši iš jų iškart buvo nusiųsti į operacinę, kitiems šešiems operacijos buvo atliktos ryte.“

Praėjusį šeštadienį 21.58 val. (23.58 val. Lietuvos laiku) mikroautobusas rėžėsi į minią ant Londono tilto, paskui iš jos išlipę teroristinės organizacijos „Islamo valstybė“ (IS) kovotojai puolė žmonės peiliais.

Londono policijos atstovas Markas Rowley teigė, kad 36 žmonės pateko į ligoninę su įvairiais sužeidimais, o 21-o asmens būklė kritinė.

Tarp sužeistųjų – ir keturi užpuolikus mėginę sustabdyti policininkai, du iš jų sunkiai sužeisti.