Taryba vienbalsiai priėmė JAV parengtą rezoliuciją, pagal kurią į JT sankcijų sąrašą įtraukiamas numanomas Šiaurės Korėjos žvalgybos vadovas, 13 kitų pareigūnų ir keturi juridiniai subjektai. Jiems draudžiama atvykti į kitas valstybes, taip pat buvo įšaldyti jų aktyvai.

„Saugumo Taryba šiandien siunčia aiškią žinią Šiaurės Korėjai: liaukitės leisti balistines raketas, nes kitaip patirsite pasekmių“, – per posėdį sakė JAV ambasadorė Nikki Haley.

„Be diplomatinių ir finansinių pasekmių, Jungtinės Valstijos pasiruošusios prireikus atsakyti į Šiaurės Korėjos agresiją kitomis priemonėmis“, – pridūrė ji.

Pchenjano sąjungininkė Kiniją pritarė sankcijoms, bet dar kartą paragino plėtoti dialogą, kad būtų sumažinta įtampa Korėjos pusiasalyje.

Kinijos ambasadorius Liu Jieyi sakė, kad dabartinė įtempta padėtis yra „sudėtinga ir jautri“, bet pridūrė, kad atsiveria „kritinis galimybių langas“ grįžti į „teisingą kelią, siekiant sprendimo dialogu ir derybomis“.

„Visoms susijusioms šalims privalu elgtis santūriai ir daugiau daryti, kad būtų sumažint įtampa bei padidintas pasitikėjimas, o ne atvirkščiai“, – pridūrė jis.

Tarp naujai įtrauktų į sankcijų sąrašą asmenų yra Cho Il U, laikomas Kim Jong Uno režimo užsienio žvalgybos vadovu.

Tarp jų taip pat esama Šiaurės Korėjos valdančiosios Darbininkų partijos aukšto rango pareigūnų ir prekybos įmonių vadovų, atsakingų už pirkimus, susijusius su Pchenjano karinėmis programomis.

Taip pat įšaldomi aktyvai, priklausantys Šiaurės Korėjos strateginėms raketinėms pajėgoms, dviem prekybos įmonėms ir bankui „Koryo“, susijusiam su Kim Jong Uno finansus tvarkančiu partijos biuru.