Žmonės klykdami puolė bėgti iš viešbučių ir pramogų komplekso „Resorts World Manila“, esančio kitapus gatvės nuo Filipinų tarptautinio oro uosto, kai čia apie vidurnaktį vienas vyras ėmė šaudyti iš automato M4 ir padegė lošimų stalą.

Užpuolikas nieko nenušovė, bet 53 žmonės nukentėjo per spūstį ir nuo dūmų, o vienas panikos apimtas apsaugininkas netyčia iššovė ir susižalojo, nurodė policija.

Kilus chaosui užpuolikas dingo minioje, todėl didžiuliame komplekse buvo pradėtos jo gaudynės, kurios baigėsi tik apyaušriu.

Policijos viršininkas Ronaldas dela Rosa iš pradžių pranešė, kad pareigūnai nušovė užpuoliką, kuris buvo pasislėpęs viešbučio kambaryje, tačiau vėliau informavo žurnalistus, kad vyras nusižudė.

„Jis atsigulė į lovą, užsiklojo stora antklode, apipylė ją benzinu ir padegė“, – sakė policijos viršininkas.

Prieš užpuoliko žūtį džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę už incidentą „Resorts World Manila“. JAV prezidentas Donaldas Trumpas taip pat pareiškė, jog tai buvo „teroristinis išpuolis“.

Tačiau panašu, jog tai tebuvo nesėkmingas bandymas įvykdyti apiplėšimą, sakė R.dela Rosa. Jis pažymėjo, kad užpuolikas nešaudė į žmones ir, regis, tik ketino pavogti lošimo žetonų.

„Šiuo metu mūsų turimi duomenys rodo, kad tai nebuvo teroristinis išpuolis“, – sakė jis.