„Tai atitinka ilgametę JAV politiką ir tarptautinį kompromisą bei suteikia šansą taikai“, – rašoma palestiniečių ambasadoriaus Jungtinėse Valstijose Hussamo Zomloto paskelbtame pareiškime.

„Esame pasirengę pradėti konsultacijas su JAV administracija. Esame nuoširdžiai pasiryžę siekti ilgalaikės taikos“, – priduriama jame.

D. Trumpas praėjusią savaitę lankėsi Izraelyje bei Vakarų Krante. Vizito metu jis buvo susitikęs su žydų valstybės premjeru Benjaminu Netanyahu ir palestiniečių prezidentu Mahmudu Abbasu.

D. Trumpas kalbėjo apie galimybę atgaivinti seniai įstrigusias pastangas siekti taikos tarp Izraelio ir palestiniečių, tačiau nepateikė jokių detalių apie savo planus.

Jeruzalės problema yra viena opiausių ne vieną dešimtmetį besitęsiančiame Izraelio ir palestiniečių konflikte.

Izraelis užėmė rytinę arabiškąją Jeruzalės dalį per 1967 metų Šešių dienų karą, o 1980-aisiais aneksavo tą teritoriją ir paskelbė visą Jeruzalę nedaloma žydų valstybės sostine.

Tačiau tarptautinė bendruomenė niekada nepripažino šio žingsnio ir laikosi tradicinės nuostatos, kad Jeruzalės statuso klausimas turi būti sprendžiamas derybose tarp Izraelio ir palestiniečių, mat šie taip pat laiko šį miestą savo būsimos valstybės sostine.

JAV diplomatinės atstovybės Izraelyje perkėlimas į Jeruzalę buvo vienas iš D. Trumpo rinkimų kampanijos pažadų.