Kaip trečiadienį pranešė Rusijos užsienio reikalų ministerija, jiems nurodyta išvykti iš šalies atsakant į Talino sprendimą paskelbti nepageidaujamais asmenimis du rusų diplomatus.

„Reaguojant į nedraugiškus Estijos valdžios, paskelbusios nepageidaujamais asmenimis du Rusijos diplomatus, veiksmus, gegužės 31 dieną į Rusijos užsienio reikalų ministeriją buvo iškviestas Estijos ambasadorius Maskvoje Artis Hilpus“, – rašoma Rusijos URM tinklalapyje paskelbtame pranešime.

„Estijos diplomatinės atstovybės vadovui įteikta nota, kurioje pranešama, kad atsakant į minėtą provokacinį Talino žingsnį nuspręsta paskelbti nepageidaujamais asmenimis Estijos generalinį konsulą Sankt Peterburge Jaanusą Kirikmäe ir Estijos generalinio konsulato Sankt Peterburge kanceliarijos Pskove vadovę Katrin Kanarik. Šiems estų diplomatams nurodyta per penkias dienas išvykti iš Rusijos Federacijos“, – rašoma pranešime.

Praėjusią savaitę buvo pranešta, kad Estija nurodė išvykti iš šalies Rusijos generaliniam konsului Narvoje Dmitrijui Kazionovui ir konsului Andrejui Surgajevui.

D. Kazionovas išvyko iš Estijos antradienį, o A. Surgajevas – trečiadienį.

Tiek Estijos užsienio reikalų ministerija, tiek Rusijos ambasada Taline naujienų agentūrai „Interfax“ atsisakė pakomentuoti diplomatų išsiuntimo priežastis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)