Remiantis „Times“ užsakymu atliktu „YouGov“ instituto tyrimu, konservatoriai gali iškovoti tik 310 mandatų - iki šiol jų turi 330.

Vadinasi, jiems iki absoliučios 326 vietų daugumos pritrūktų 16 mandatų. Opozicijoje esantys leiboristai, anot „YouGov“, gali tikėtis papildomai iškovoti beveik 30 vietų. Paskelbus apklausos rezultatus, krito svaro kursas.

Konservatorių populiarumas menksta nuo gegužės vidurio. Iš viso septynios apklausos praėjusią savaitę rodė, kad jų atotrūkis nuo leiboristų mažėja. Tačiau absoliučios daugumos praradimo kol kas joks institutas neprognozavo.

Paramos konservatoriams mažėjimas prasidėjo premjerei paskelbus apie planus iš vyresnio amžiaus britų reikalauti didesnio jų paties indėlio į slaugą.

Po 22 gyvybes nusinešusio Mančesterio išpuolio praėjusią savaitę opozicijoje esantys leiboristai, be to, ėmė kritikuoti torius ir dėl darbo vietų mažinimo policijoje.

T. May balandį visiškai netikėtai paskelbė apie birželio 8 dieną įvyksiančius pirmalaikius parlamento rinkimus, kad toriai išplėstų savo daugumą ir taip sustiprint savo pozicijas „Brexit“ derybose su Europos Sąjunga (ES).