Respublikonas J. McCainas, kuris yra vienas griežčiausių D. Trumpo kritikų šioje partijoje, pirmadienį vakare Australijos nacionaliniam transliuotojui „Australian Broadcasting Corporation“ sakė, kad numanomas Rusijos kišimasis į rinkimų procesus kelia pavojų demokratijai.

„Aš manau, kad jis (V. Putinas) yra pagrindinė ir svarbiausia grėsmė, didesnė nei ISIS („Islamo valstybė“), – sakė J. McCainas, kuris yra Senato Ginkluotųjų pajėgų komiteto pirmininkas.

„Manau, kad ISIS gali padaryti siaubingų dalykų... bet ne kas kitas, o būtent rusai mėgino sunaikinti svarbiausią demokratijos pamatą pakeičiant Amerikos rinkimų rezultatus“, – kalbėjo jis.

„Neturiu jokių įrodymų, kad jiems būtų pasisekę, bet jie mėgino ir toliau mėgina. Neseniai jie bandė paveikti ir Prancūzijos rinkimų rezultatus, – tęsė jis. – Todėl Vladimirą Putiną, kuris suskaldė suverenią valstybę Ukrainą, kuris daro spaudimą Baltijos šalims, aš laikau neabejotinai didžiausiu iššūkiu mums“.

Šis J. McCaino komentaras nuskambėjo prezidento komandai neatsiginant kaltinimų dėl ryšių su Maskva, kuri, kaip mano JAV žvalgybos tarnybos, V. Putino iniciatyva surengė didžiulio masto kampaniją, siekdama padidinti D.Trumpo šansus laimėti pernai lapkritį vykusius rinkimus.

Plataus masto tyrimui dėl įtariamo Rusijos kišimosi į rinkimus vadovauja pagarbą pelnęs buvęs FTB direktorius Robertas Muelleris. Jam buvo suteikti dideli specialiojo prokuroro įgaliojimai tirti šią bylą.

Atskirus tyrimus taip pat atlieka Senato ir Atstovų Rūmų Žvalgybos komitetai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1055)