Traukinio vėlavimą lėmusi įvykių virtinė prasidėjo apie 770 keleivių vežusiam traukiniui pajudėjus iš Paryžiaus Šiaurinės traukinių stoties (Gare du Nord).

Praėjus šiek tiek daugiau kaip valandai nuo kelionės pradžios, traukinys sustojo Prancūzijos šiauriniame Kalė mieste, nes keli keleiviai pasiskundė dviejų britų chuliganišku elgesiu, naujienų agentūrai AFP sakė valstybinio Prancūzijos geležinkelių operatoriaus SNCF atstovas.

Tie britai buvo „visiškai girti“, sakė policija vietos žiniasklaidai.

Atvykę policijos pareigūnai išlaipino triukšmadarius, tačiau tuo metu iš traukinio išlipo keletas keleivių, norėjusių pailsėti. Dėl to geležinkelių darbuotojai saugumo sumetimais turėjo paprašyti visų keleivių išlipti ir iš naujo pradėti įlaipinimo procedūrą.

„Tas traukinys nebebuvo uždarytas, todėl galėjo įlipti kiti žmonės“, – teigė SNCF atstovas.

Visas procesas užtruko beveik keturias valandas, o traukinys į Londoną atvyko po 4 val. ryto vietos (7 val. Lietuvos) laiku. Neįprastai ilgos kelionės išvarginti traukinio keleiviai ten vėl turėjo laukti, šįkart – taksi.

Tuo metu britai, dėl kurių kaltės kilo chaosas, ramiai miegojo viešbutyje Kalė mieste, vietos prokurorą citavo Prancūzijos dienraštis „La Voix du Nord“.

Geležinkelių susisiekimo bendrovės „Eurostar“, kurios traukiniai kursuoja tuneliu po Lamanšo sąsiauriu tarp Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos, atstovai šio incidento kol kas nepakomentavo.

Savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ kompanija išreiškė savo klientams „nuoširdų apgailestavimą ir atsiprašymus“. Be to, „Eurostar“ pasidalijo informacija, kur keleiviai gali kreiptis dėl kompensacijos.

Tačiau šis pasiūlymas nenuramino visų to traukinio keleivių, kurie reiškė savo pasipiktinimą socialiniuose tinkluose.

„Devynių valandų kelionė tarp Paryžiaus ir Londono; atvykome 4 val. 10 min. (vietos, 7 val. 10 min. Lietuvos laiku) dėl girtuoklių ir prastos vadybos“, – parašė tviteryje vartotojas WBertagna, taip pat pasidalijęs nuotrauka, kurioje matomi Kalė stotyje besibūriuojantys keleiviai, laukiantys, kol bus įleisti į traukinį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)