Jos draugas, Garry's Chisholmas, laisvalaikiu užsiimantis laukinės gamtos fotografavimu, sakė, kad ji buvo laukinės gamtos zoologijos sodo „spindinti šviesa“. Zoologijos sodas pareiškė, kad tai buvo keistas nutikimas, o policija teigia, kad šis atvejis įtarimų nekelia.

G. Chisholmas sako, kad „Rosa nebuvo tik prižiūrėtoja Hamertono zoologijos sode - ji buvo absoliuti jo lyderė, jo dėmesio centre. Ji buvo zoologijos sodo spindinti šviesa“.

„Jos aistra gyvūnams ir rūpestis buvo išskirtiniai, nors jos mylimiausi, be jokios abejonės, buvo gepardai, kurie buvo jos pasididžiavimas ir džiaugsmo šaltinis“, - sakė jis.

Girdėjo šauksmą

Peteris Davisas, kuris buvo zoologijos sode su savo šeimyna, sakė girdėjęs „sujudimą“ netoli aptvaro, kuriame buvo užpulta R. King.

„Iš pradžių pro mane prabėgo zoologijos sode fotografavęs vaikinas, jis akivaizdžiai ieškojo pagalbos, bet mes nesupratome, kas nutiko. Po minutės dešimtys zoologijos sodo prižiūrėtojų nubėgo pro mus į aptvarą“, - pasakojo jis.

„Vėliau mes išgirdome, kaip rėkia viena iš merginų. O kita mergina sušuko „bėkite“. Todėl keli iš mūsų pabėgome į zoologijos sodo prižiūrėtojų kambariuką“, - sakė P. Davisas.

„Vėliau mes išėjome, mus nuvedė tolėliau, bet vis tiek žiūrėjome, kas vyksta toliau ir aiškiai matėme prižiūrėtojus labai sukrėstus, kurie nelabai žinojo, ką daryti. Keli iš jų į aptvarą mėtė mėsos gabalus, kad nuviliotų tigrą, tai vyko apie 10-15 minučių“, - tęsė pasakojimą vyras.

Kembridžšyro Policijos atstovas spaudai sakė: „tigras įsmuko į aptvarą, kuriame buvo prižiūrėtoja. Deja, moteris žuvo vietoje“.

Pareigūnai, tiriantys šią tragediją sakė, kad „ji neatrodo įtartina“ ir kad tigras „laikosi gerai“.

Šis laukinės gamtos parkas atsidarė 1990 metų birželį. Jame lankytojai gali pamatyti Malaizijos tigrus, Bengalinius tigrus, gepardus, vilkus, lapes, kengūras, įvairiausius paukščius, roplius ir naminius gyvūnus.

Zoologijos sodas atidarė naują aptvarą Malaizijos tigrams pernai liepą.

2008 metų spalį iš šio zoologijos sodo buvo pabėgęs gepardas, kurį vėliau rado devynmetis berniukas savo namų sode.