Policija patvirtino, kad vyksta tyrimas, apimantis vieną „valstybės pareigūną ir jo žmoną“, bet daugiau detalių nepateikė.

Visuomeninis radijas per „Twitter“ pranešė, kad A.Deri, kuris 2002 metais išėjo į laisvę po metų ir 10 mėnesių kalėjimo už kyšininkavimą ir sukčiavimą, pirmadienį ryte su žmona Yaffa atvyko į policijos sunkių nusikaltimų ir sukčiavimo tyrimo skyrių.

Privati televizija „Channel 2“ pranešė, kad sutuoktiniai apklausiami atskiruose kabinetuose.

Laikraštis „Haaretz“ rašė, kad policija apklausia ir 14 kitų įtariamųjų, tarp jų – vienos ministerijos administracijos vadovą.

Izraelyje Vidaus reikalų ministerija nėra atsakinga už įstatymo priežiūrą – tuo rūpinasi atskira Visuomenės saugumo ministerija.

„Haaretz“ rašė, kad A. Deri ir jo žmonos, be kitų dalykų, turėtų būti paprašyta „paaiškinti, kaip jis finansavo pastaraisiais metais nusipirktą nekilnojamąjį turtą, pavyzdžiui, savo namą Safsufos“ kaime Izraelio šiaurėje.

Policijos pareiškime patvirtinama, kad vyksta toks tyrimas, bet įtariamųjų vardai nenurodomi.

„Šį rytą policija, nacionaliniam tyrimų skyriui atliekant tyrimą ir bendradarbiaujant su Mokesčių inspekcija, sulaikė 14 įtariamųjų iš visos šalies“, – sakoma pareiškime.

„Šis tyrimas prasidėjo 2016 metų balandį, remiantis įtarimais dėl mokestinių pažeidimų, daugiausia – turto srityje, ir buvo išplėstas pagal papildomus įtarimus, kurie apėmė kitus įtariamuosius, tarp jų – vieną valstybės pareigūną ir jo žmoną“, – nurodoma jame.

Policijos atstovas atsisakė pateikti daugiau detalių naujienų agentūrai AFP.

A.Deri įkūrė žydų ultraortodoksų partiją „Shas“, kuri priklauso premjero Benjamino Netanyahu dešiniojo sparno koalicijai.