Vis dėlto, ką mano apie savo dukters Ivankos vyrui metamus įtarimus, JAV prezidentas nepasakė. Pastaruoju metu pasigirdo tvirtinimų, kad gruodžio mėnesį J. Kushneris su Rusijos ambasadoriumi svarstė slapto komunikacijos kanalo sukūrimo galimybę.

Kaip skelbė „New York Times“ ir „Washington Post“, pasinaudoti Rusijos būstinės patalpomis J. Kushneris norėjo dėl to, kad JAV tarnybos negalėtų slapta klausytis su Maskva vykstančių pokalbių. Jis tai darė būdamas privatus asmuo, mat tuo metu D. Trumpo, kaip prezidento, kadencija dar nebuvo prasidėjusi.

Tvirtinimai dėl abejonių keliančio J. Kushnerio elgesio buvo pateikti kartu su kitomis FTB tyrimo dėl Rusijos kišimosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus išvadomis.

Pateiktose ataskaitose nurodoma, kad J. Kushneris, tyrėjų manymu, galėjo atskleisti tam tikrą informaciją, tačiau toks jo poelgis nebūtinai turi būti vertinamas kaip nusikalstamas.

Po pokalbio su prokurorais Baltuosiuose rūmuose D. Trumpas davė suprasti, kad jokių abejonių dėl patarėjo pareigas einančio savo žento darbo neturi.

„J. Kushneris puikiai dirba šaliai naudingą darbą. Visiškai juo pasitikiu“, – sakė D. Trumpas laikraščiui „New York Times“.

„Jis yra visų gerbiamas ir dirba prie programų, kurių įgyvendinimas atneš šaliai milijardinėmis sumomis skaičiuojamą pelną. Be to, jis labai geras žmogus, o tai užvis svarbiausia“, – pridūrė D. Trumpas.

Pagyras žento adresu JAV prezidentas pažėrė tada, kai vyresnieji administracijos pareigūnai išreiškė nuomonę, kad pirmiau minėti teiginiai dėl įtarimų sukėlusios J. Kushnerio veiklos nėra reikšmingi.

Kaip kanalui „ABC News“ sakė JAV krašto saugumo sekretorius Johnas Kelly, kurti atsarginius kanalus su užsienio struktūromis yra „normalu“ ir „priimtina“.

„Visi komunikacijos būdai, ypač kai tenka bendrauti su ne ypač draugiškai nusiteikusiomis organizacijomis, yra tinkami ir, kad ir kokio pobūdžio būtų bendravimas, svarbiausia, kad apie jį žinotų vyriausybė“, – sakė J. Kelly.

D. Trumpo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais H. R. McMasteris patikino, kad atsarginiais komunikacijos kanalais bendraujama toli gražu ne su viena šalimi.