„Su alkoholiu būtent taip ir yra. Šiuo metu jo galima įsigyti visur. Be to, jis yra pigus kaip niekada, o tai paskata vaikams ar nepasiturintiems žmonėms. Turime skatinti abstinenciją, nes toks yra sprendimas šiai problemai“, - sakė Lenkijos Sveikatos ministras K. Radziwillas.

Pasak jo, alkoholis Lenkijoje yra per daug reklamuojamas. „Alkoholio reklama Lenkijoje vis labiau neatitinka tarptautinio standarto. Alkoholis ir jo reklamos galimybės yra beveik tokios, kaip ir kiekvieno kito produkto. Turime tai išspręsti ir tai reikalauja tam tikrų apribojimų“, - Sveikatos ministrą cituoja portalspozywczy.pl.

Jo žodžiams pritarė susirinkę PIS politikai ir Bažnyčios atstovai. Visi draugiškai sutarė, kad reikėtų apriboti alkoholio prieinamumą - tiek ekonomine, tiek fizine prasme, taip pat uždrausti alkoholio reklamą.

„Vyresni skęsta degtinės jūroje, jaunimas - alaus jūroje. Tai skandalas!“, - sakė vyskupas Tadeuszas Bronakowskis.

Kaip rašo portalas se.pl, Joanna Senyszyn iš partijos „SLD“ („Sojusz Lewicy Demokratycznej“) tvirtina, kad alkoholio prieinamumo apribojimas lems tai, kad lenkai namuose pradės gaminti naminukę.

Lenkijos Sveikatos ministras jau yra pagarsėjęs savo skambiais pareiškimais. Anksčiau jis yra pasakęs, kad kaip gydytojas neišrašytų savo pacientei vadinamosios „kitos dienos kontraceptinės tabletės“, net jeigu moteris būtų išprievartauta.