Kaip praneša naujienų agentūra „The Associated Press“, remdamasi Pietų Korėjos kariškiais, raketa buvo paleista iš Vonsano miesto rajono, kuris yra rytinėje KLDR dalyje.

Preliminariais duomenimis, raketa nuskriejo 450 kilometrų.

JAV pajėgų Ramiajame vandenyne vadovybė patvirtino, kad Šiaurės Korėja vėl paleido mažo nuotolio balistinę raketą, kuri nukrito Japonijos jūroje. Raketa išbuvo ore šešias minutes. Pasak JAV kariškių, raketos paleidimas nekėlė pavojaus Šiaurės Amerikai.

„Mes atidžiai stebime Šiaurės Korėjos veiksmus“, - sakoma JAV pajėgų Ramiajame vandenyne vadovybės pareiškime. Dokumente taip pat pabrėžiamas tvirtas ryžtas užtikrinti JAV sąjungininkių - Pietų Korėjos ir Japonijos - saugumą.

Rusija bandymą pasmerkė

Rusija pasmerkė naujausią Šiaurės Korėjos raketos bandymą, bet paragino visas susijusias šalis į šį incidentą reaguoti santūriai, pirmadienį pranešė užsienio reikalų ministro pirmasis pavaduotojas Vladimiras Titovas.

„Savaime suprantama, mes tai smerkiame; esame labai susirūpinę dėl šios padėties“, – žurnalistams Maskvoje sakė V. Titovas.

„Tuo pačiu raginame partnerius, su kuriais dirbame, elgtis santūriai, ypač karinės veiklos tame regione atžvilgiu“, – pridūrė viceministras.